Despre muzeul comunismului din Romania
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-muzeul-comunismului-din-romania/

Ştiaṭi cã avem un muzeu al comunismului în România? Nu dispune de o salã mare, vizitatorii sunt la orice orã, iar ghidul, ghidul este de-a dreptul ‘’peste tot’’. Nu ştiaṭi ? Ei bine, în acest caz, trebuie sã aflaṭi cã România dispune de primul sãu muzeu al comunismului ; on-line ce-i drept, însã iniṭiativa este demnã de […]

Un articol de Andrada Văsii|17 decembrie 2012

Ştiaṭi cã avem un muzeu al comunismului în România? Nu dispune de o salã mare, vizitatorii sunt la orice orã, iar ghidul, ghidul este de-a dreptul ‘’peste tot’’. Nu ştiaṭi ? Ei bine, în acest caz, trebuie sã aflaṭi cã România dispune de primul sãu muzeu al comunismului ; on-line ce-i drept, însã iniṭiativa este demnã de laudã.

 

Sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoriei Exilului Românesc, Muzeul Comunismului (sau Istoria Comunismului în România) dispune de o secṭiune cu Bibliotecã, informaṭii despre Represiunea Comunistã, dar şi despre interogatoriu.

 

5 bani, 10 bani, 25 de bani şi avem muzeu online.

15
/01
/16

„Muzică, prin fond şi prin formă, poezia lui Eminescu nu mai are nevoie de nici o altă melodie”, spunea criticul şi istoricul literar Garabet Ibrăileanu, încercând să sublinieze ideea, adevăratră în fond, că muzicalitatea poeziei eminesciene, excepţională, îşi este suficientă sieşi. Cu toate acestea, nu puţini au fost artiştii români care, de-a lungul anilor, au pus pe muzică câteva dintre cele mai cunoscute poezii eminesciene.

15
/01
/16

Nana Mouskouri va susține un concert la Sala Palatului, pe 5 martie, evenimentul fiind cuprins în turneul "Happy Birthday". Recitalul artistei, care va fi acompaniată de instrumentiști francezi, va cuprinde șlagărele care au făcut-o celebră.

15
/01
/16

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Centrul Cultural Casa Artelor sector 3 organizează, astăzi, cu începere de la ora 19,00, recitalul extraordinar de poezie și muzica intitulat Eminescu — om, geniu și sfânt. Recitalul va fi susținut de către doi mari artiști ai scenei românești, renumitul actor Dorel Vişan şi apreciatul muzician Ionu - Bogdan Ștefanescu, singurul artist din România care cânta pe Flautul de Aur Muramatsu.

14
/01
/16

Născută la 14 ianuarie 1941, la Bascom, Florida (SUA), Faye Dunaway împlineşte, astăzi, 75 de ani. Pe marele ecran s-a făcut remarcată cu rolurile din ''Bonnie and Clyde'' - în care a jucat alături de Warren Beaty și Gene Hackman, fim pentru care a primit o nominalizare la Oscar (1968) la categoria cea mai bună actriță în rol principal -, ''The Thomas Crown Affair'' și ''Chinatown''.

13
/01
/16

Câştigătorii prestigioaselor Globuri de Aur (2016) au avut parte de o şedinţă foto inedită, fiind imortalizaţi în alb şi negru de olandezii Inez van Lamsweerde și Vinoodh Matadin. (Foto: Globurile de Aur 2016 – Instagram)

13
/01
/16

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti în colaborare cu Arhiva Naţională de Filme din Ungaria (MaNDA) iniţiază în 2016 o serie de proiecţii ce are menirea să prezinte, cu scop educativ, istoria filmului maghiar. În 2016 se împlinesc 120 de ani de la prima proiecţie de film din Budapesta şi de la deschiderea primului cinematograf în Budapesta, iar cu ocazia aniversării milenare s-a filmat primul film în Ungaria.