Naomi Watts – un rol cu sacrificii: Diana
https://www.ziarulmetropolis.ro/diana-naomi-watts-un-rol-cu-sacrificii/

Naomi Watts, care joacă într-un film care va fi lansat curând, a trebuit să facă repetiţii cu un beţişor în gură, pentru a-şi putea „paraliza” faţa astfel încât să o imite cât mai bine pe Prinţesa Diana. Actriţa în vârstă de 44 de ani a fost atât de hotărâtă să o imite pe prinţesă, încât […]

Un articol de Andrada Văsii|1 septembrie 2013

Naomi Watts, care joacă într-un film care va fi lansat curând, a trebuit să facă repetiţii cu un beţişor în gură, pentru a-şi putea „paraliza” faţa astfel încât să o imite cât mai bine pe Prinţesa Diana.

Actriţa în vârstă de 44 de ani a fost atât de hotărâtă să o imite pe prinţesă, încât a făcut eforturi speciale pentru a controla felul în care i se mişcă faţa când vorbeşte. Naomi Watts afirma că nu a vrut doar să arate ca ea, dara fost atentă la tonul vocii sale, la modul în care îşi mişca faţa. „Este exact invers faţă de modul în care îmi mişc eu, în mod natural, chipul. Eu îmi mişc faţa pe partea dreaptă, în timp ce ea îşi mişca faţa mai mult pe partea stângă”. Cu rolul Diana, Naomi Watts a trebuit să facă eforturi considerabile pentru a se putea ridica la înălțimea personajului.

A trebuit să merg cu un beţişor în gură ca să îmi paralizez faţa pe partea dreaptă, timp de mai multe săptămâni.

Naomi Watts,
actriță

Naomi Watts a spus că s-a chinuit mult la gândul de a juca rolul prinţesei Diana, deoarece era îngrijorată de faptul că oamenii o vor critica dacă intepretarea sa nu va fi pe măsura aşteptărilor spectatorilor.

Naomi Watts – fricile unei actriţe

Pentru Naomi Watts, lucrurile nu au venit de la sine în cadrul acestui proiect, acestea caracterizându-se printr-un amestec de tensiune şi teamă. „M-am chinuit cu această alegere. M-am temut de toate comparaţiile pe care oamenii le vor face . Nu am nasul potrivit, nu sunt destul de înaltă, nu am vocea potrivită”, a spis Naomi Watts.

Diana Naomi Watts

Filmul „Caught In Flight“, care prezintă viaţa prinţesei Diana, va avea o lansare limitată în SUA, pe 1 noiembrie. Filmul, regizat de Oliver Hirschbiegel, prezintă ultimii doi ani din viaţa prinţesei Diana şi descrie felul în care aceasta a reuşit să îşi găsească fericirea în viaţa personală, după divorţul de prinţul Charles, şi să devină una dintre cele mai renumite activiste din lume în domeniul programelor umanitare. Acest proiect cinematografic, produs de compania britanică Ecosse Films, este realizat pe baza unui scenariu scris de Stephen Jeffreys.

Viața Dianei – subiect de scenariu

Cel mai recent trailer pentru viitorul film biografic cu Naomi Watts oferă o privire mai atentă în cotloanele mai puţin cunoscute din viaţa acesteia, unul dintre ele fiind relaţia secretă dintre prinţesă şi un doctor pakistanez. Alături de actriţa australiană, care o interpretează pe „Prinţesa inimilor”, în noile imagini apare şi Naveen Andrews în rolul lui Hasnat Khan, ultimul bărbat pe care aceasta l-a iubit.

Filmul reproduce imagini clasice ale Dianei rămase în memoria societăţii, concentrându-se pe ultimii doi ani din viaţa prinţesei de Wales, perioadă în care şi-a continuat munca de caritate, susţinând victimele SIDA şi activând alături de Crucea Roşie în campanii împotriva minelor antipersonal.

Mai puţin faimoasă este relaţia ei cu un doctor cardiolog, poveste pe care noul trailer o aduce în atenţia publicului, între Naomi Watts și Naveen Andrews, notează Mediafax.

Diana, fosta soţie a prinţului Charles, moştenitorul tronului britanic, şi iubitul ei Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, precum şi şoferul lor, Henri Paul, au murit într-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, în tunelul de sub podul Alma din Paris.

Foto credit: Cinemagia

 

12
/10
/16

“Toni Erdmann”, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, desemnat drept cel mai bun film al anului de către Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI), va deschide Festivalul Les Films de Cannes a Bucarest vineri, 14 octombrie, ora 18:30, în prezența regizoarei Maren Ade.

11
/10
/16

CRONICĂ DE FILM Filmat în bună parte în România, „Toni Erdmann”, al treilea lungmetraj al regizoarei germane Maren Ade, este o dramedie despre rolurile sociale şi măştile familiale spre care ne împinge viaţa şi de care ne este teamă să scăpăm pentru a redeveni noi înşine.

11
/10
/16

Abbas Kiarostami, unul dintre cei mai influenți cineaști ai ultimelor decenii, care s-a stins din viaţă, în iulie, anul acesta, la Paris, la vârsta de 76 de ani, va fi celebrat în cadrul unei retrospective la Les Films de Cannes à Bucarest (14 – 23 octombrie). Invitata specială, cu acest prilej, este actrița Mania Akbari, care va lua parte la proiecții și va discuta cu publicul în primele patru zile de festival.

10
/10
/16

“Sandra”, un scurtmeraj despre un grup de fete excentrice care sunt închise într-o pseudo-comunitate de fete în care violența și prietenia se împletesc într-un mod nefiresc a câștigat trofeul Timishort 2016 în valoare de 3500 de euro.

08
/10
/16

Rulează în cinematografele din țara noastră filmul artistic „Două lozuri” (regizor Paul Negoescu). Comedie românească, așadar mai puțin romantică și vag tragică. Nu se râde deloc rău.

07
/10
/16

Şapte dintre cele mai noi şi mai de succes producţii româneşti, printre care extrem de aşteptatele „Sieranevada” de Cristi Puiu şi „Inimi cicatrizate” de Radu Jude, dar şi clasicul „La Moara cu noroc” de Victor Iliu vor putea fi văzute, în cadrul unor proiecţii cu intrare liberă, la a doua ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care va avea loc între 20 şi 23 octombrie la Cinema Odeon, cu participarea mai multor invitaţi speciali.

07
/10
/16

Actrița, regizoarea și scriitoarea Diane Keaton (70 de ani) va primi cea de-a 45-a distincție pentru întreaga carieră decernată de Institutul American de Film (AFI). Anterior, premiul a mai fost decernat printre alții lui John Williams, Jane Fonda, Mel Brooks și Morgan Freeman.

06
/10
/16

Între 17 și 23 octombrie 2016, Sibiul se conectează vreme de 7 zile cu realități din lumea largă pe calea filmului documentar, la Astra Film Festival, ediția cu numărul 23. Fuocoammare, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2016, va fi proiectat vineri, 21 octombrie, de la ora 21:30 la Sala Thalia.

05
/10
/16

Pe când „Câini” încă nu intrase în cinematografe, l-am provocat pe regizorul Bogdan Mirică la o scurtă discuție despre zilele petrecute pe platoul de filmare, dar și despre ce înseamnă pentru el premiile, masterul de scenaristică de la Londra sau simpatia vizbilă a publicului pentru un film românesc.

05
/10
/16

Ediția #11 a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est are loc în perioada 7-16 octombrie, la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Institutul Cervantes, Centrul CINETic, Club Fabrica și Club Control. Festivalul se deschide pe 7 octombrie cu La Tortue Rouge (Țestoasa roșie), o co-producție Franța-Belgia-Japonia în regia lui Michael Dudok de Wit.

05
/10
/16

De la incisive la joviale, cele 25 de filme selecționate în competiția Filminute 2016 aduc o gamă de perspective și povești captivante din 17 țări. Cea de-a 11-a ediție a FILMINUTE, festivalul internațional de filme de un minut, debutează în această săptămână cu o colecție a celor mai bune filme ultrascurte din lume, fiecare împachetând o poveste completă în fix un minut.