Din 29 septembrie, comedia franţuzească „Boeing Boeing” va fi montată şi în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/din-29-septembrie-comedia-frantuzeasca-boeing-boeing-va-fi-montata-si-in-romania/

Comedia „Boeing Boeing”, de Marc Camoletti, este unul dintre cele mai produse spectacole franţuzeşti de situaţie din lume, va fi montat din 29 septembrie şi în România, având o distribuţie în care se regăsesc actorii Aurelian Temişan, Monica Davidescu şi Anca Sigartău. În România, comedia „Boeing Boeing”, de Marc Camoletti,  va avea premiera pe 29 […]

Un articol de |18 septembrie 2012

Comedia „Boeing Boeing”, de Marc Camoletti, este unul dintre cele mai produse spectacole franţuzeşti de situaţie din lume, va fi montat din 29 septembrie şi în România, având o distribuţie în care se regăsesc actorii Aurelian Temişan, Monica Davidescu şi Anca Sigartău.

În România, comedia „Boeing Boeing”, de Marc Camoletti,  va avea premiera pe 29 septembrie, la ora 19.00, în Sala Epika din cadrul Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City .

„Boeing Boeing” este una dintre cele mai produse comedii franţuzeşti de situaţie din lume, care se joacă în Europa, SUA (unde a câştigat şi două premii Tony) şi Asia. Fundaţia Levantis, care produce spectacolul în colaborare cu Grand Cinema Digiplex, deţine exclusivitatea pentru reprezentarea acestei piese în România pentru o perioadă de trei ani.

Bernard, personajul principal al piesei „Boeing Boeing”, este un arhitect de succes care este logodit în acelaşi timp cu trei stewardese, fără ca vreuna dintre ele să aibă habar despre celelalte.

Micul său paradis romantic funcţionează la perfecţie: trebuie doar să gestioneze bine calendarul de zboruri şi să beneficieze de ajutorul Bertei, menajera sa morocănoasă, dar fidelă, care este pe post de controlor al traficului aerian romantic. Aşa decolează „Boeing Boeing”, însă vizita neaşteptată a vechiului său prieten Robert, nişte zboruri modificate, turbulenţele climatice şi noile orare de zbor îi poartă pe protagonişti într-un haos nebun şi amuzant, plin de coincidenţe neaşteptate.

Distribuţia cuprinde nume sonore ale scenei din România, fiind dublă pentru personajele Bernard (Aurelian Temişan, Bogdan Stanoevici), Robert (Lucian Ghimişi, Marius Gîlea) şi Berta (Maria Buză, Anca Sigartău). Cele trei stewardese sunt interpretate de Monica Davidescu, Tania Popa şi Alexandra Velniciuc, iar cover-urile lor sunt trei tinere actriţe: Raluca Ghervan, Dana Marineci şi Anca Dinicu.

Traducerea piesei a fost realizată de Irina Margareta Nistor, iar regia este semnată de Şerban Puiu.

Scenografia este semnată de Irina Chirilă, iar de costume s-a ocupat stilista Adina Buzatu.

Biletele au fost puse în vânzare la casele de bilete din cadrul Grand Cinema Digiplex şi online.

„Boeing Boeing” este una dintre cele mai aplaudate comedii de situaţie din lume. În 1960 a avut premiera la Paris, în 1962, la Londra, şi în 1965, la New York, se spune pe site-ul oficial al spectacolului.

A fost ecranizată pentru marele ecran cu Tony Curtis şi Jerry Lewis în rolurile principale, iar în 1991 a intrat în The Guinness Book of Records ca piesa franţuzească de teatru cu cele mai multe puneri în scenă.

Montarea din 2007 de la Londra a fost un adevărat hit, atât în rândul publicului, cât şi al presei, primind şi două nominalizări la Olivier Awards.

Pe de altă parte, montarea de pe Broadway din 2008 a câştigat două premii Tony („cea mai bună adaptare” şi „cel mai bun actor în rol principal”) şi a fost urmată de un turneu nord-american de 45 de săptămâni.

 

Sursa: Mediafax

15
/12
/16

Vibrate!festival, cel mai tânăr festival de muzică clasică al Brașovului, care se desfășoară în fiecare vară, în luna iunie, organizează pentru a doua oară un concert de Crăciun dedicat partenerilor și prietenilor festivalului.

15
/12
/16

Ateneul Român găzduiește instalația documentară itinerantă dedicată pianistei Clara Haskil. Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția.

15
/12
/16

Actorul Emil Boroghină va susţine duminică, 18 decembrie, ora 19:00, recitalul „Lumea-ntreagă e o scenă” dedicat închiderii oficiale a anului „Shakespeare -400 în România”. Evenimentul va avea loc la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, sub Patronajul Ambasadei Marii Britanii şi al British Council România.

14
/12
/16

„Fără armă în linia întâi”, „Florence” şi „La La Land”, titluri distribuite de Freeman Entertainment în cinematografele din toată ţara sunt printre filmele cu cele mai multe nominalizări în cadrul celei de-a 74-a ediţii a Globurilor de Aur care va avea loc pe 8 ianuarie 2017.

14
/12
/16

O schiță anterior necunoscută a lui Leonardo da Vinci a fost evaluată la suma de 15,8 milioane de dolari, după ce a fost adusă la o casă de licitații franceză de către un medic pensionar. Casa de licitație Tajan a precizat că desenul, unul dintre cele opt făcute de artistul renascentist Sfântului martir Sebastian, este o "descoperire extraordinară".

13
/12
/16

Seară specială la librăria Humans (Cișmigiu), joi, 15 decembrie, de la ora 19.00, prilejuită de lansarea unui... “audiobook picat din stele, cadou pentru sărbători pline de descoperiri și lumi posibile: Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupéry, în lectura Oanei Pellea”. La întâlnirea organizată de Humanitas sunt așteptați Oana Pellea, Dan C. Mihăilescu, Lidia Bodea și Marieva Ionescu.

13
/12
/16

Emanuel Pârvu, membru al juriului care a selectat zece actori tineri pentru spectacolul aniversar al Teatrului Metropolis, este convins că noua generație de actori poate fi încurajată prin șansă. La rândul său, își amintește în rândurile care urmează cum la început de drum a avut ocazia de a învăța de la oameni de teatru precum Victor Rebengiuc, Marcel Iureș și, mai ales, Liviu Ciulei.

13
/12
/16

Un program exclusiv Beethoven va atrage melomanii întotdeauna. O astfel de ofertă repertorială are Sala Radio vineri, 16 decembrie 2016, când Orchestra Naţională Radio, dirijată de Gerd Schaller, avîndu-l ca solist pe Horia Mihail, va interpreta Uvertura Coriolan, op. 62, Concertul nr. 3 în do minor pentru pian și orchestră, op. 37, Simfonia nr. 6 în fa major, op. 68 – Pastorala.

13
/12
/16

Iubitorii de carte sunt așteptați miercuri, 14 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea ediției în limba română a romanului Cinci Colțuri, de Mario Vargas Llosa, apărut în traducerea lui Marin Malaicu-Hondrari, în seria de autor dedicată celebrului scriitor peruvian, deținător al Premiului Nobel pentru Literatură.

12
/12
/16

O participare istorică la Cannes, prezenţe şi premii în alte festivaluri importante, o nouă reformă, dezorientarea sau manierizarea unor regizori consacraţi, încercări onorabile de film de gen, documentare îndrăzneţe, dar şi obişnuitele pocnitori: un an 2016 bogat pentru cinematografia română.

12
/12
/16

Astăzi, 12 decembrie, s-au pus în vânzare abonamentele pentru perioada ianuarie-martie 2017 a stagiunii Orchestrelor şi Corurilor Radio, care se întorc în forţă cu o serie de concerte pe placul iubitorilor muzicii clasice, jazz-ului sau folclorului.