Documentarul „Fotbal Infinit”, de Corneliu Porumboiu, selectat, la Berlinală, în secţiunea Forum
https://www.ziarulmetropolis.ro/documentarul-fotbal-infinit-de-corneliu-porumboiu-selectat-la-berlinala-in-sectiunea-forum/

„Fotbal Infinit”, documentarul al lui Corneliu Porumboiu, a fost selectat în secţiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin, care va avea loc în perioada 15 – 25 februarie. Pentru cea de-a 48-a ediţie a competiţiei Forum au fost selectate 44 de filme, dintre care 35 vor fi prezentate în premieră mondială.

Un articol de Petre Ivan|19 ianuarie 2018

Documentarul este o privire asupra lumii sportului, de data aceasta în provincie, se arată pe site-ul festivalului. Este pentru a doua oară când Porumboiu ajunge la Berlinală cu un documentar. În 2014, el a prezentat în aceeaşi secţiune a festivalului german „Al doilea joc”.

„Fotbal infinit” va avea premiera mondială la Berlin, unde va concura cu filme din Austria, Maroc, Germania, Thailanda, Mexic, Franţa şi SUA.

Despre Corneliu Porumboiu

Corneliu Porumboiu, născut în 1975, la Vaslui, a studiat regie de film la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“

Corneliu Porumboiu

din Bucureşti.

După o serie de filme de scurtmetraj („Pe aripile vinului“, „Călătorie la oraş“ şi „Visul lui Liviu“), Corneliu Porumboiu a debutat în lungmetraj în anul 2006 cu filmul „A fost sau n-a fost?“.

Filmul, realizat din fonduri independente, a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes unde a obţinut premiul pentru debut Caméra d’Or şi premiul pentru distribuţie Label Europa Cinémas.

Al doilea lungmetraj în regia lui Corneliu Porumboiu, „Poliţist, adjectiv“, a fost selecţionat la Festivalul de Film de la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard.

Au urmat filmele „Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism“ (2013) şi „Al doilea joc“ (2014).

În 2015, a lansat la Cannes lungmetrajul „Comoara”, pentru care a fost recompensat cu A Certain Talent Prize al secţiunii Un Certain Regard.

Foto: Corneliu Porumboiu, Berlinala 2018  – facebook

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzut la Cinemateca Eforie.