Documentarul „Totul nu va fi bine”, de vineri în cinematografele în aer liber
https://www.ziarulmetropolis.ro/documentarul-totul-nu-va-fi-bine-de-vineri-in-cinematografele-in-aer-liber/

Documentarul de debut „Totul nu va fi bine”, în regia lui Adrian Pîrvu şi Helena Maksyom, va avea premiera mondială în această seară în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, în secţiunea „Zilele Filmului Românesc”.

Un articol de Liliana Matei|3 august 2020

Lungmetrajul va rula de la ora 21:30, la Coșbuc (curtea Colegiului Național “George Coșbuc”) în prezența regizorului și protagonistului Adrian Pîrvu. Cea de-a doua proiecție este programată miercuri, 5 August, de la ora 23:45 la UBB (Universitatea Babeș-Bolyai).

Documentarul semnat de Adrian Pîrvu și Helena Maksyom va rula în avanpremieră la Constanța (miercuri, 5 august, de la ora 21:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”) și la București (joi, 6 august, de la 21:00, la Cinema Elvire Popesco).

Din 7 august, filmul va putea fi vizionat în aer liber la București (Cinema Muzeul Țăranului, vineri, 7 august, ora 21:00), Arad (Grădina de Vară Cinema Arta, vineri, 7 august, ora 21:30), Brașov (Grădina din Visss, marți, 11 august, ora 21:00), Iași (Cinema Ateneu, vineri, 7 august, ora 21:30), Timișoara (Hostel Costel, duminică, 9 august, ora 21:30), Târgu Mureș (Teatrul de Vară – vineri, duminică, marți și joi, ora 21:30).

Miercuri, 12 august, de la ora 20:30, documentarul va rula la Grădina cu Filme – Cinema & More din București. Proiecția va fi precedată de o discuție cu Adrian Pîrvu, moderată de criticul Ileana Bîrsan.

Totul nu va fi bine” este un road-movie în care un regizor pe jumătate nevăzător și iubita lui încearcă să descopere efectele Cernobîlului asupra lor.

În călătoria lor, Adrian și Helena cunosc oameni afectați de dezastrul nuclear petrecut în 1986, iar pe măsură ce descoperă impactul Cernobîlului asupra unei întregi generații, problemele lor de sănătate se agravează și le complică planurile.

Adrian Pîrvu s-a născut în anul dezastrului de la Cernobîl. Mama lui a crezut că glaucomul și orbirea parțială ale lui Adrian au fost cauzate de vizita ei în Ucraina, pe când era însărcinată în 6 luni. Are aproape 30 de ani – e singur și debusolat. După ce mama îi prezintă povestea nașterii sale, decide să plece în Ucraina să facă un film despre cei afectați de dezastru și să găsească o cale de împăcare cu sine. În Kiev o întâlnește pe Helena, crescută în țara grav afectată de accidentul nuclear și devine partenera lui Adrian în realizarea documentarului.

Scenariul și regia sunt semnate de Adrian Pîrvu și Helena Maksyom, montajul a fost realizat de Alexandru Radu și Vladimir Gojun, imaginea: Denis Melnik, Radu Gorgos, Adrian Pîrvu, Helena Maksyom. Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu semnează sunetul. Producători sunt Alexandru Solomon și Ada Solomon. Coproducători: Olena Yershova, Adrian Pîrvu, Andrii Yashchyshyn.

Absolvent al UNATC, Adrian Pîrvu a regizat și produs mai multe scurtmetraje și documentare. După ce a predat engleza timp de un an în China, a lucrat ca producător pentru un ONG care susține persoanele cu dizabilități. În prezent, este monteur freelancer. “Totul nu va fi bine” reprezintă debutul său în lungmetraj.

Helena Maksyom a absolvit Universitatea de Aviație din Kiev și are un Master în “Ecologie și protecția mediului înconjurător”. A lucrat ca jurnalist, traducător, iar acum se concentrează pe cinema. Și pentru Helena, “Totul nu va fi bine” reprezintă debutul în lungmetraj.

Totul nu va fi bine” este o producție Hi Film realizată în coproducție cu TATO FILM și microFILM, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Agenției de Film din Ucraina, al Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene și al Televiziunii Române. Susținut de Hollywood Multiplex, Dr. Oetker, Covalact, Farmaciile Alphega, Adeplast, EXIMTUR – Compania de călătorii, MediaCom, Zenith Media, Vitrina Advertising.

Parteneri media: Music Channel, Radio România Cultural, Ziarul Metropolis, All about Romanian Cinema, Movie News, Cinefan.ro.

Foto: Hi Film Productions

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

18
/12
/23

Pe 21 ianuarie 2024, la Sala Palatului, va avea loc un nou şi captivant show DISNEY : FROZEN – 10 ani.  Spectacolul face parte din turneul prin care Disney celebrează la nivel mondial 10 ani de la lansarea personajului fenomen ce a revoluționat lumea filmelor de animație.

15
/12
/23

OPINIE Ne-am obişnuit să ne plângem. Lumea nu prea mai merge la cinema, şi cu atât mai puţin la filmele de artă. Nu mai avem săli pentru cinematografia non-mainstream. Presa generalistă a renunţat la jurnalismul de cinema. 

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.