Doi artişti români, la Festivalul Internaţional de Fotografie „Eyes On” de la Viena
https://www.ziarulmetropolis.ro/doi-artisti-romani-la-festivalul-international-de-fotografie-eyes-on-de-la-viena/

Artiştii Sabina Ulubeanu şi Cătălin Creţu vor fi prezenţi la Festivalul Internaţional de Fotografie „Eyes On”, care se va desfăşura în perioada 30 octombrie – 30 noiembrie la Viena. Cu cinci ediţii desfăşurate, 800 de candidaturi anual din toată lumea şi 225 de proiecte selectate în 2012, Festivalul Internaţional de Fotografie „Eyes On” transformă Viena […]

Un articol de Andrada Văsii|25 octombrie 2012

Artiştii Sabina Ulubeanu şi Cătălin Creţu vor fi prezenţi la Festivalul Internaţional de Fotografie „Eyes On”, care se va desfăşura în perioada 30 octombrie – 30 noiembrie la Viena.

Cu cinci ediţii desfăşurate, 800 de candidaturi anual din toată lumea şi 225 de proiecte selectate în 2012, Festivalul Internaţional de Fotografie „Eyes On” transformă Viena în capitala europeană a artei fotografice.

Expoziţia Sabinei Ulubeanu şi a lui Cătălin Creţu, numită „Creation: Space and Memory Games”, va fi accesibilă publicului vienez între 1 şi 27 noiembrie, informează un comunicat remis MEDIAFAX..

În plină eră digitală, în care orice lucrare vizuală este disponibilă intervenţiei ulterioare, unui nou spin vizual, Sabina Ulubeanu – compozitor şi fotograf – şi Cătălin Creţu – compozitor şi artist multi-media – abordează fotografia muzical.

„Aranjamentul” lucrărilor fotografice formează o partitură ce codifică opera şi îndeamnă la interpretare. Şi, fiindcă performarea partiturii presupune o scenă şi un instrument, totul se desfăşoară într-o vitrina stradală -Schikaneder Club&Kino (o adevărată instituţie a scenei alternative vieneze) – cu ajutorul unui calculator, o interfaţă digitală prin care publicul poate interacţiona grafic cu lucările expuse.

Vizitatorul plasat în vitrină, în faţa tastaturii, devine de la bun început parte a expoziţiei şi este invitat să transforme vizual oricare dintre fotografiile expuse, să improvizeze, să-şi creeze propria fantasmă spaţială, ba chiar să se proiecteze pe sine în timp real în noua fotografie pe care a creat-o.

Fotografiile Sabinei Ulubeanu analizează spaţii interiorizate, chipuri fugare contopite cu fundalul, portrete asumate, exterioare largi sau dimpotrivă, restrânse şi filtrate prin diverse obiecte opace, sticlă, textile.

Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 1 noiembrie, de la ora 19.00, la pupitrul DJ-ului aflându-se Cătălin Creţu – doctor al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (UNMB).

Expoziţia „Creation: Space and Memory Games” este sprijinită de ICR Viena, în cooperare cu Societatea austro-română, Schikaneder, Festivalul „Eyes On” şi Centrul de muzică electroacustică şi multimedia al UNMB.

 

Sursa: Mediafax

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

20
/12
/23

Iana Salenko, Dinu Tamazlâcaru, Julian MacKay, Marina Minoiu și alte nume mari ale baletului mondial vin în România, pe 26 februarie, pentru un regal de balet care va avea loc, începând cu ora 20:00, în Sala Ion Caramitru a Teatrului Național I. L. Caragiale din București.

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.