Doi fotografi români au intrat pe lista finală a nominalizărilor Sony World Photography Awards
https://www.ziarulmetropolis.ro/doi-fotografi-romani-au-intrat-pe-lista-finala-a-nominalizarilor-sony-world-photography-awards/

Cadre apropiate cu gorile aflate pe cale de dispariţie, instantanee cu tineri sărbătorindu-şi aniversările sau cu fani heavy-metal din Botswana se numără printre fotografiile extraordinare care au fost nominalizate la premiile internaţionale de fotografie decernate de Sony. Printre fotografii nominalizaţi se numără şi românii Alecsandra Drăgoi şi Hajdu Tamas, scrie marţi publicaţia britanică Daily Mail. […]

Un articol de Andrada Văsii|6 februarie 2013

Cadre apropiate cu gorile aflate pe cale de dispariţie, instantanee cu tineri sărbătorindu-şi aniversările sau cu fani heavy-metal din Botswana se numără printre fotografiile extraordinare care au fost nominalizate la premiile internaţionale de fotografie decernate de Sony. Printre fotografii nominalizaţi se numără şi românii Alecsandra Drăgoi şi Hajdu Tamas, scrie marţi publicaţia britanică Daily Mail.

Lista nominalizaţilor pentru Sony World Photography Awards anunţată marţi a fost realizată în urma analizării a 122.000 de propuneri venite din 170 de ţări – cele mai multe de până acum. Juriul a selecţionat într-un final câteva sute de fotografii, grupate în categorii precum ‘Natură şi viaţă sălbatică’, ‘Arhitectură’, ‘Oameni’, ‘Peisaje’ sau ‘Stil de viaţă’.

Hajdu Tamas se află în competiţie la categoria ‘Fotografii de călătorie’, iar Alecsandra Drăgoi la ‘Portrete’, categoria tineret.

Lista finală oferă o perspectivă unică asupra evenimentelor globale din 2012 prin ochii unora dintre cei mai buni fotografi din lume. Printre temele şi subiectele preferate se numără alegerile istorice din Myanmar, instantanee sofisticate din timpul unor prezentări de modă sau imortalizări dramatice ale unor triburi africane. De asemenea, cele mai bune fotografii s-au remarcat şi din punct de vedere tehnic.

De exemplu, fotografa canadiană Meaghan Ogilvie a ales să nu poarte un echipament de scufundare şi şi-a ţinut în schimb respiraţia pentru a putea face fotografii în timpul unei prezentări de modă subacvatice. Pe de altă parte, Hudson Garcia a folosit un senzor cu laser de mare precizie pentru a imortaliza momentul exact în care o broască braziliană îşi prindea prada.

Catherine Chermayeff, responsabilă de proiecte speciale în cadrul Magnum Photos, care a prezidat juriul, a spus: ‘Cred că noi, cei din juriu, ne-am simţit iniţial copleşiţi. Sunt mulţumită să spun însă că, după trei zile, fiecare grup şi-a prezentat şi şi-a argumentat lista finală’.

Sursa:Agerpres

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.