DokStation, singurul festival de filme documentare muzicale din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/dokstation-singurul-festival-de-filme-documentare-muzicale-din-bucuresti/

Fie că este vorba despre o trupă, un muzician, fie despre un curent muzical sau un experiment, filmele documentare despre muzică şi oamenii care o compun îi invită pe spectatori la o experienţă culturală şi umană specială. Prima ediţie DokStation, singurul festival de filme documentare muzicale din Bucureşti, va avea loc între 23 şi 25 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|8 august 2016

DokStation se adreseaza atât publicului pasionat de film si muzica, cât si comunitatilor cartierelor bucurestene.

In cele trei zile, DokStation va avea un program alcatuit din filme documentare recente, in premiera in România, care descopera povesti despre muzica – povesti din studio, de pe scena si din culise, povesti despre muzici, vorbe si viziuni, povesti ale unor muzicieni cu esecurile si succesele lor.

Proiectiile vor avea loc in câteva cartiere din Bucuresti, in cele doua spatii ale Centrului de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, CreART – Gradina cu filme si Teatrelli (sectorul 1), la Teatrul de Vara “Mihai Eminescu” – Parc Lia Manoliu (sectorul 2), la Expirat Halele Carol (sectorul 5) si in Amfiteatrul Parcul Drumul Taberei (sector 6).

Primele patru titluri din programul DokStation sunt

Gary Numan: Android in LaLa Land (2016), regia Steve Read,

Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words (2016), regia Thorsten Schütte

Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words (2016), regia Thorsten Schütte

Rob Alexander, un documentar ce-l omagiaza pe naşul muzicii electronice pop,

Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words (2016), regia Thorsten Schütte, un omagiu energic si taios editat adus muzicianului Frank Zappa,

Imagine Waking up Tomorrow and all Music has Disappeared (2015), regia Stefan Schwietert, in care fostul solist al formatiei The KLF realizeaza un experiment muzical, incercand sa-si imagineze cum ar fi o lume in care muzica dispare,

si Imagini din vis (2016), regia Sorin Luca, despre talentatul muzician Rodion Rosca, pionier al muzicii electronice din România.

In perioada urmatoare vor fi anuntate si celelalte titluri din program si, totodata, detalii despre concerte, DJ set, sesiuni Q&A cu invitati straini ce vor acompania vizionarile filmelor documentare.

DokStation este un proiect cultural finantat in cadrul Programului cultural Bucuresti – Orasul in-vizibil.

Foto: DokStation – dokstation.ro

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.