Dorian Boguţă frânge inimi în filmul ALT LOVE BUILDING
https://www.ziarulmetropolis.ro/dorian-boguta-frange-inimi-in-filmul-alt-love-building/

Dacă în Love Building personajul interpretat de Dorian Boguţă traversa o depresie acută, de această dată asistăm la o transformare completă a personajului său, care îl aduce pe actor în ipostaza de veritabil Don Juan, din 26 decembrie numai pe marile ecrane, în comedia Alt Love Building.

Un articol de Petre Ivan|4 decembrie 2014

,,Față de Love Building, Valentin Preda este acum alt Valentin Preda. Frustrarea că a fost înșelat de iubita sa din Love Building l-a transformat în totalitate în altcineva. Greu mai trece acum o pasăre pe lângă el, fără ca el să nu pună ochiul pe ea și să nu încerce să o doboare.

Și nu este o răzbunare, e o nouă viziune a lui în perioada asta. Și îi place. Nu stiu dacă Vali Preda e Don Juan, dar are un principiu și anume: știe că nu poate să se culce cu toate femeile, dar măcar încearcă”, declară Dorian Boguţă despre evoluţia personajului său în Alt Love Building.

În ceea ce priveşte asemănările dintre actor şi personajul său din film, Dorian Boguţă este de părere că: ,,Ar fi câte ceva, dar despre asta nu vom vorbi aici. Îi las pe spectatori să-l urmărească pe Vali, fără să facă o paralelă cu mine”.

Pe lângă actorie, Dorian Boguţă este recunoscut si pentru meritele sale regizorale, Kazimir, cel mai recent scurt-metraj al său fiind premiat în cadrul ediţiei cu

Dorian Boguţă, Alexandru Papadopol şi Dragoş Bucur, în Alt Love Building

Dorian Boguţă, Alexandru Papadopol şi Dragoş Bucur, în Alt Love Building

numărul 29 a Festivalului Europeen Du Film Court Brest, desfăşurat între 11-16 noiembrie, în Franţa.

Dorian Boguţă, Iulia Rugină şi Love Building , la Madrid

De curând Dorian Boguţă a acceptat alături de regizoarea Iulia Rugină invitaţia Institutului Cultural Român de a participa luni, 8 decembrie, la proiecţia filmului Love Building la Madrid.

Alături de Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă în Alt Love Building interpretează şi Ben Cross, un nume de referinţă în cinematografia mondială, precum şi grupul de tineri absolvenţi ai şcolii Actoriedefilm.ro.

Din 26 decembrie, echipa care anul trecut va aducea Love Building revine pe marile ecrane cu Alt Love Building, un film distribuit de Freeman Entertainment.

Foto: Dorian Boguţă , ALT LOVE BUILDING – Lucian Brandt, FREEMAN ENTERTAINMENT

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.