Doua volume despre I. L. Caragiale lansate la Targul Gaudeamus
https://www.ziarulmetropolis.ro/doua-volume-despre-i-l-caragiale-lansate-la-targul-gaudeamus/

Volumele „I.L. Caragiale, Cele mai frumoase scrisori alese” şi „I. L. Caragiale, Despre lume, artă şi neamul românesc”, antologie de Dan C. Mihăilescu, au fost lansate sâmbătă la standul Editurii Humanitas din cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus 2012. Scriitoarea Ioana Pârvulescu a afirmat că autorul a făcut, în volumul cu scrisori alese, „o selecţie din cele […]

Un articol de Andrada Văsii|26 noiembrie 2012

Volumele „I.L. Caragiale, Cele mai frumoase scrisori alese” şi „I. L. Caragiale, Despre lume, artă şi neamul românesc”, antologie de Dan C. Mihăilescu, au fost lansate sâmbătă la standul Editurii Humanitas din cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus 2012.

Scriitoarea Ioana Pârvulescu a afirmat că autorul a făcut, în volumul cu scrisori alese, „o selecţie din cele mai frumoase scrisori caragialiene”.

Ea a apreciat că Dan C. Mihăilescu a ales în cartea lui „nu fragmente din Caragiale, ci fragmente din scrisorile şi proza lui Caragiale” mai puţin cunoscute şi mai rar studiate.

„Dan C. Mihăilescu a ales cele mai frumoase şi cele mai semnificative părţi din Caragiale. Sunt lucruri care pot fi folosite cu folos – dacă mi se îngăduie tautologia – chiar şi de către specialişti”, a conchis Ioana Pârvulescu.

Autorul şi-a amintit că ideea de a scoate aceste volume i-au dat-o cititorii care de multe ori l-au abordat cu întrebări despre viaţa şi opera lui Caragiale.

Cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură s-a deschis miercuri în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, peste 650 de evenimente culturale, propuse de peste 370 de participanţi români şi 15 agenţi literari străini din şapte ţări europene şi SUA, urmând a fi organizate, până duminică, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp.

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.