Doua volume despre I. L. Caragiale lansate la Targul Gaudeamus
https://www.ziarulmetropolis.ro/doua-volume-despre-i-l-caragiale-lansate-la-targul-gaudeamus/

Volumele „I.L. Caragiale, Cele mai frumoase scrisori alese” şi „I. L. Caragiale, Despre lume, artă şi neamul românesc”, antologie de Dan C. Mihăilescu, au fost lansate sâmbătă la standul Editurii Humanitas din cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus 2012. Scriitoarea Ioana Pârvulescu a afirmat că autorul a făcut, în volumul cu scrisori alese, „o selecţie din cele […]

Un articol de Andrada Văsii|26 noiembrie 2012

Volumele „I.L. Caragiale, Cele mai frumoase scrisori alese” şi „I. L. Caragiale, Despre lume, artă şi neamul românesc”, antologie de Dan C. Mihăilescu, au fost lansate sâmbătă la standul Editurii Humanitas din cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus 2012.

Scriitoarea Ioana Pârvulescu a afirmat că autorul a făcut, în volumul cu scrisori alese, „o selecţie din cele mai frumoase scrisori caragialiene”.

Ea a apreciat că Dan C. Mihăilescu a ales în cartea lui „nu fragmente din Caragiale, ci fragmente din scrisorile şi proza lui Caragiale” mai puţin cunoscute şi mai rar studiate.

„Dan C. Mihăilescu a ales cele mai frumoase şi cele mai semnificative părţi din Caragiale. Sunt lucruri care pot fi folosite cu folos – dacă mi se îngăduie tautologia – chiar şi de către specialişti”, a conchis Ioana Pârvulescu.

Autorul şi-a amintit că ideea de a scoate aceste volume i-au dat-o cititorii care de multe ori l-au abordat cu întrebări despre viaţa şi opera lui Caragiale.

Cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură s-a deschis miercuri în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, peste 650 de evenimente culturale, propuse de peste 370 de participanţi români şi 15 agenţi literari străini din şapte ţări europene şi SUA, urmând a fi organizate, până duminică, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp.

13
/06
/15

CRONICĂ DE FILM Prezentat în cadrul secţiunii Un Certain Regard la Cannes şi, mai recent, la TIFF-ul clujean, "Un etaj mai jos", noul lungmetraj al lui Radu Muntean, este un pseudo-„film de gen”, ambalat în estetica realistă şi antispectaculară a Noului Cinema Românesc.

12
/06
/15

FEST-FDR se află la a douăzecea ediţie. De fapt, în această formulă este doar la a treia. Festivalul Dramaturgiei Româneşti (FDR) este partea de tradiţie din proiect. Acesteia i s-a adăugat în 2012 partea dedicată artelor spectacolului (FEST). Aşa s-a ajuns la FEST-FDR. Sufletul întregului demers este Ada Lupu Hausvater, directoarea Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

11
/06
/15

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (12 – 21 iunie 2015) își propune să continue tradiția unei oferte culturale la cel mai înalt nivel. Timp de zece zile, oraşul Sibiu se transformă într-o scenă uriaşă cu artişti din toate colţurile lumii ce prezintă spectacole de teatru, dans, muzică, circ şi instalaţii, dar și expoziții, conferințe, lansări de carte sau filme.

11
/06
/15

Violoncelistul Adrian Naidin prezintă sâmbătă, 13 iunie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon, în premieră, proiectul muzical “Pân la Rai”, un proiect de world music ce poate deveni revelația acestui an.

11
/06
/15

Pe 12 iunie, Timbuktu se lansează în cinematografele din țară. Regizorul filmului, Abderrahmane Sissako, a găsit într-o tabără de refugiați o mică vedetă de cinema.Cu peste 1 milion de spectatori în Franța, filmul a câștigat numeroase premii importante și a obținut o nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun film străin.