Se lansează Primul Târg Online de Carte: Librex.ro
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-lanseaza-primul-targ-online-de-carte-librex-ro/

Târgul Librex.ro încearcă să atragă cititorii folosind reduceri de până la -50% la titluri clasice, dar şi la noutăţi literare. Lansarea vine însoţită de promoţii aniversare disponibile pe site.

Un articol de Liliana Matei|11 iunie 2015

Prezentă pe piața librăriilor online un an, Librex se repoziționează și face tranziția către statutul de Târg online de Carte, dedicat pasionaților de lectură. În cadrul târgului vor fi disponibile peste 20.000 de titluri cu reduceri aplicate permanent.

Din nefericire, statisticile arată că România se clasează pe ultimul loc în Europa în ceea privește bugetul pentru cumpărarea de carte: românii cheltuie în medie 5 euro/per an pe cărți.

Librex.ro își propune să încurajeze mai mulți români către lectură prin politica de a menține fiecare titlu din târgul online la preț redus.

“Am transformat o librărie clasică într-un Târg online de Carte pentru a ne adapta la noile cerințe ale cititorilor. În industria lecturii, consumatorii își doresc prețuri cât mai mici. Diversitatea și noutatea volumelor și numărul mare de titluri disponibile este un factor important pentru consumatori atunci cand aleg să cumpere cărți online.”
spune Ionuț N. Radu, Fondator Librex.ro.

Ce cărți citesc Românii?

Studiul realizat de Librex.ro arată că pe primul loc în topul preferințelor cititorilor români se regăsește genul de literatură romance: cărțile de dragoste și poveștile romantice aduc cele mai multe vânzări online.

Cărțile de dragoste scrise de autori internaționali precum “Adulter” – Paulo Coelho, lansat în toamna anului 2014, „Cincizeci de umbre ale lui Grey” – E. L. James și volumele de Sandra Brown sunt best sellers în anul 2015. Sandra Brown care este de altfel cea mai căutată autoare străină, care rămâne încă relevantă pentru preferințele cititorilor români.

Volumele “Fluturi I și II” de Irina Binder este cea mai căutată carte la nivel național, urmată de “Exerciții de echilibru” semnată Tudor Chirilă.

Volumul III din seria “Fluturi” este deja cea mai anticipată apariție literară a anului 2015 și va fi disponibilă în curând pe Librex.ro împreună cu o reducere pentru cei care îl pre-comandă.

Concentrate pe umor și comedie, cărțile „Suge-o, Ramona! O poveste semi-amuzantă” de Andrei Ciobanu și „Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut” de bine cunoscuta bloggeriță, Simona Tache, și Mihai Radu se remarcă printr-un număr impresionant de vânzări.

Ionuț N. Radu, Manager Librex.ro descrie o tendință nouă și surprinzătoare:

“Anul 2015 a fost unul în care am observat un trend în creștere, cel de a citi carți în limba engleză, remarcat în special în rândul persoanelor de până în 35 de ani pasionate de lectură.”

Cărțile din faimoasa serie fantasy “Urzeala Tronurilor/Game of Thrones” de George R.R. Martin sunt căutate de un număr foarte mare de cititori, atât edițiile traduse, cât și cele originale scrise în limba engleză, trend încurajat de popularul program TV cu același nume.

Literatura de specialitate dedicată auto dezvoltării se bucura de un mare succes în rândul românilor care caută inspirație și motivație. Printre titlurile semnificative pe care publicul român le caută putem enumera seria de carți semnată OSHO, sau învațăturile despre viață și fericire de Dalai Lama.

Cărți dedicate copiilor precum “Cartea Bebelușului” și “Albumul bebelușului” sunt foarte îndrăgite de părinți și cresc în continuare vânzările online.

Editura Litera, pe primul loc în topul căutărilor

Cele mai căutate 10 edituri sunt, în ordinea interesului manifestat de cititori: Editura Litera, Editura Trei, Editura Art, Editura Diana, Editura Paralela 45. Acestea sunt urmate în interes de către Editura Rao, Editura Hamangiu , Editura Humanitas, Editura Polirom și Editura All.

Librex.ro dorește să pună la dispoziția cititorilor cele mai noi titluri literare de la orice editură și să încurajeze lectura la nivel național. Indiferent dacă este o apariție nouă sau o carte consacrată, orice produs va fi disponibil la reducere în cadrul târgului online Librex.

Pentru mai multe detalii legate de târg și de titlurile sau comenzile online, puteți vizita: Librex.ro sau trimite un mesaj pe pagina oficială de Facebook.

 

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.