Dragoș Buhagiar, ales în funcția de Președinte al Uniunii Teatrale din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/dragos-buhagiar-ales-in-functia-de-presedinte-al-uniunii-teatrale-din-romania/

În data de 11 aprilie la ora 11.00 la Sala Media a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti a avut loc Adunarea Generală de Alegeri şi Dare de Seamă a Asociaţiei UNITER pentru perioada septembrie 2018 – aprilie 2022.

Un articol de Liliana Matei|13 aprilie 2022

Au fost prezenți 100 de artiști membri UNITER din cei 1820 care fac parte din uniune la această dată. Ceilalți membri au avut posibilitatea de a-și exprima votul prin email sau poștă.

În urma votului Adunării Generale, artistul Dragoș Buhagiar a fost ales în funcția de Președinte al Uniunii Teatrale din România în echipă cu Aura Corbeanu, manager cultural, ca Vicepreședinte pentru perioada 2022 – 2026.

Ca mod de funcționare, UNITER este condus de Senatul UNITER-Consiliul director alcătuit din 19 artiști, personalităţi ale vieții teatrale românești. Aceștia au fost aleși prin votul liber al tuturor membrilor UNITER care au dorit să își exprime opțiunea. Conform Statutului, Preşedintele Dragoș Buhagiar, scenograf și Vicepreşedintele Aura Corbeanu, manager cultural, deja aleşi, fac parte din Senat.

Noul Senat UNITER, votat şi ales pentru următorii patru ani, este format din:

  1. Ana Ciontea, actriță
  2. Emil Boroghină, actor
  3. Victor Rebengiuc, actor
  4. Vlad Zamfirescu, actor
  5. Miklós Bács, actor
  6. Virginia Mirea, actriță
  7. George Mihăiță, actor
  8. Marcel Iureș, actor
  9. Adi Carauleanu, actor (membru supleant)
  10. Radu Afrim, regizor
  11. Tompa Gábor, regizor
  12. Felix Alexa, regizor (membru supleant)
  13. Puiu Antemir, scenograf
  14. Adrian Damian, scenograf (membru supleant)
  15. Marina Constantinescu, critic de teatru
  16. Alice Georgescu, critic de teatru
  17. Doina Modola, critic de teatru (membru supleant)

Foto: Florin Ghioca

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.