Dragoste şi alte crime se joacă şi pentru spectatorii români ai Teatrului Tamási Áron
https://www.ziarulmetropolis.ro/dragoste-si-alte-crime-se-joaca-si-pentru-spectatorii-romani-ai-teatrului-tamasi-aron/

Reprezentaţia de marţi, 12 aprilie, cu  spectacolul Dragoste şi alte crime, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, se va juca cu traducere în limba română.

Un articol de Petre Ivan|8 aprilie 2022

Este vorba de un spectacol realizat după un film celebru, cu acelaşi titlu, al regizorului sârb Stefan Arsenijević, care a ajuns în atenţia lumii cinematografice în 2003, odată cu multipremiatul său scurtmetraj (A)Torsion. Dragoste şi alte crime este povestea unei femei rătăcite printre gangsteri şi printre betoanele unui cartier balcanic, o poveste despre înnebunitoarea incertitudine a existenţei sale.

La realizarea spectacolului de pe scena Teatrului Tamási Áron, Theodor-Cristian Popescu a implicat şi elevi de la Secţia de Teatru a Liceului de Arte Plugor Sándor, iar din echipa regizorului mai fac parte  Mihai Păcurar (scenografie&concept video)  Andrei Raicu (muzică&sound design), Cristian Niculescu (light design), Edit V. Bartha (regizor tehnic), Dobra Mária Magdolna (sufleor) și Krisztián Kiliti (dramaturgia).

Spectatorii români îşi pot cumpăra bilete prin  biletmaster.ro,  sau de la Casa de Bilete de lângă Teatru, care este deschisă de luni până joi, între orele 9:00-16:00, și vineri între orele 9:00-13:00.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.