„Dual & Duel“ – vernisajul expoziției de pictură, gravură și sculptură a artiștilor Eva Radu și ZuZu Caratanase
https://www.ziarulmetropolis.ro/dual-duel-vernisajul-expozitiei-de-pictura-gravura-si-sculptura-a-artistilor-eva-radu-si-zuzu-caratanase/

Marţi, 8 decembrie, de la ora 19, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură, gravură şi sculptură Dual-Duel, a artiştilor Eva Radu şi ZuZu Caratanase. Invitat special: sculptorul Mircea Roman.

Un articol de Liliana Matei|5 decembrie 2015

Expoziția va fi prezentată de Ion Bogdan Lefter și de curatorul Mihai Plămădeală. Evenimentul este organizat de ICR în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici, Universitatea Naţională de Artă Bucureşti, Artindex și Asociația culturală „Nomen este omen”.

ZuZu CARATANASE (pseudonim al lui Răzvan-Constantin Caratănase, n. 1985, Tulcea) este licențiat al Universitățiie Naționale de Artă din București, instituție în cadrul căreia este în prezent asistent și la care a obținut în 2014 titlul de doctor. A avut nouă expoziții personale pe plan național și a participat la peste 180 expoziţii colective și de grup în țară și peste hotare (Austria, Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Republica Moldova, Spania și Ucraina).

Este fondator al grupului artistic „Șaseorișase”. Printre distincțiile pe care le-a primit se numărăPremiul Uniunii Artiștilor Plastici din România / Filiala Grafică București (2010); Distincția „Parchemin d’Honneur” la Trienala Internațională de Gravură – Chamalières, Franța (2010); Premiul I la Bienala Intercontinentală de Grafică Mică „Inter-Art” – Aiud (2012); Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru Grafică – București (2013); Premiul de Excelență la Festivalul Internațional „A.R.T.E.” – Iași (2014); Certificatul de Merit la Trienala Internațională de Gravură – Kochi, Japonia (2014); Premiul pentru Grafică la Festivalul Internațional „A.R.T.E.” – Iași (2015); Certificatul de Excelență acordat de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane la Salonul Internațional de Carte-Obiect „West Meets East – A Cultural Book Exchange” – București (2015), numeroase alte nominalizări și diplome de onoare și excelență acordate în cadrul unor evenimente artistice (anuale, bienale, trienale etc.) din țară și străinătate.

Eva RADU (n. 1986, Râmnicu Sărat) a absolvit Universitatea Națională de Arte din București, în cadrul căreia este în prezent doctorandă. A participat la peste 80 de expoziţii de grup şi colective pe plan naţional şi internaţional (Bulgaria, Canada, Franţa, Italia, Germania, Republica Moldova și Spania); precum și la numeroase workshop-uri, tabere de creaţii, simpozioane etc. A beneficiat de bursa „Tinere talente” acordată de Fundaţia „Principesa Margareta a României” – Bucureşti (2009). Printre distincțiile care i s-au acordat se numără „Parchemin d’Honneur” la Trienala Internaţională de Gravură – Chamalières, Franţa (2010); Premiul de Excelență la Bienala Națională de Gravură Contemporană „Danubius” – Tulcea (2014); Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România la Bienala Națională de Artă Contemporană „Aegyssus” – Tulcea (2015); Premiul de Excelență la Concursul Internațional de Creație Plastică „Dialoguri interculturale și artistice” – Iași (2015).

Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 – 17 decembrie 2015.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.