DUO STRADIVARIUS, în premieră la Palatul Bragadiru din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/duo-stradivarius-in-premiera-la-palatul-bragadiru-din-bucuresti/

Doi violonişti români, două viori Stradivarius, o singură scenă: Alexandru Tomescu şi Răzvan Stoica susţin o reprezentaţie inedită în faţa publicul român, joi, 3 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, găzduit şi organizat de Palatul Bragadiru în parteneriat cu TVR.

Un articol de Petre Ivan|2 noiembrie 2015

Se spune că sunetul creează frecvențe care apropie oamenii, și care îți mijlocesc conexiunea cu propriul tău suflet.

Datorită acestei relații speciale pe care au dezvoltat-o atât cu muzica, cât și cu cei din sală, cei doi violoniști români au reușit să cucerească inimile publicului internațional cu reprezentații full-house, susținute în instituții muzicale consacrate precum:

Théâtre des Champs Elysées Paris, Carnegie Hall New York sau Metropolitan Arts Centre Tokio – Alexandru Tomescu, fie  in Amsterdam “Royal Concertgebouw”, Paris “Theatre des Champs Elysees”, Brescia “Teatro San Barnaba”, Genova “Teatro Carlo Felice, Palacio de Festivales Santander – Răzvan Stoica.

Astfel, după ce au dovedit întregii lumi virtuozitatea lor, Alexandru Tomescu si Răzvan Stoica se întâlnesc in România, pentru întâia oară pe aceeasi scenă, pentru a celebra sunetul care le  înnobilează pasiunea pentru mânuirea cât mai precisă a arcușului pe corzile fine ale viorii Stradivarius, ce unește suflete și creează armonie oriunde magia îi este impărtașită cu dragoste.

Andreea Stoica, cealaltă jumătate a Duo Stoica

O pianistă inzestrată cu o deosebită sensibilitate artistică ce face  parte din Kameratta Stradivarius în stagiunea 2015 – 2016,  Andreea Stoica, cealaltă jumătate a Duo Stoica (Razvand Stoica si Andreea Stoica), ni se va alătura pentru a  completa  serata muzicală cu note subtile, țesute de instrumentul căruia și-a dedicat cariera muzicală.DUO STRADIVARIUS

Cele două viori Stradivarius, datate din prima jumatate a secolului XVIII (1702, respectiv 1729) vor răspândi frecvențe atent studiate și precis materializate de arcușul și tehnica desavarsită a celor doi mari violoniști români, Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica, în sala de concert a unei cladiri de patrimoniu din inima Bucureștilor, Bragadiru Grand Ballroom, construită în anul 1905.

Numărul de locuri la acest eveniment este limitat, sala de concert a Palatului Bragadiru putând găzdui 450 de invitați (VIP & Regular 1. 2).

Biletele sunt disponibile prin reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online, pe eventim.ro și bilete.ro.

Bilete regular cat 2 | 200 lei

Bilete regular cat 1 | 300 lei

Bilete VIP | 500 lei

Pe 3 decembrie, publicul prezent la  evenimentul Duo Stradivarius, de la Palatul Bragadiru, va putea să se delecteze și cu o mulțime de surprize vizuale oferite de Galeriile Artmark. Expoziția lunii decembrie reprezintă o sursă de inspirație veritabilă pentru cei aflați în căutarea unui dar unic, cu poveste, oferindu-le acestora o gamă variată de opere de artă semnate de mari artiști români și  obiecte de artă decorativă.

Foto: DUO STRADIVARIUS – facebook.com/events

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.

08
/06
/20

OAMENII MUZICII Pe 8 iunie 1810 la Zwickau, în Regatul Saxoniei, se năștea Robert Schumann, fiul unui librar care avea să devină un pianist ratat dar și unul dintre marii compozitori ai Romantismului. Un destin marcat de instabilitate psihică dar și de inspirații muzicale impresionante.

06
/06
/20

Tinerilor artişti lirici care-şi dedică viaţa Artei Sacre a Cântului, tuturor brăilenilor, ca şi publicului de pretutindeni, care împreună cu noi trăieşte de un sfert de secol bucuria imensă a marii muzici, cinstind memoria legendarei soprane Hariclea Darclée, sutelor de mii de telespectatori care îndrăgesc emisiunile consacrate Festivalului, Concursului Internaţional de Canto şi Cursurilor mele de Măiestrie Artistică le trimit acest mesaj de iubire în speranţa că ne vom reîntâlni cât mai curând.

06
/06
/20

Deschiderea teatrelor din România spre publicul lor este deja posibilă de câteva zile. Aflat printre primii care şi-au asumat curajul propunerii unor evenimente în aer liber, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, îşi invită publicul deja în acest week-end în parcul din faţa teatrului, pentru a participa la două concerte, dând semnalul reînsuflețirii vieții culturale constănțene, după o perioadă dificilă și neobișnuită în care lumea a încetat să mai funcționeze după regulile obișnuite.