După 15 ani, filmul Harry Potter și Piatra Filozofală™ revine pe marile ecrane alături de Orchestra Simfonică București, la Sala Palatului
https://www.ziarulmetropolis.ro/dupa-15-ani-filmul-harry-potter-si-piatra-filozofala-revine-pe-marile-ecrane-alaturi-de-orchestra-simfonica-bucuresti-la-sala-palatului/

La peste 15 ani de la lansarea în premieră pe marile ecrane din România, primul film din seria de succes „Harry Potter” revine la Bucureşti pe 1 iunie, la Sala Palatului, pe un ecran de 17 metri.

Un articol de Liliana Matei|29 mai 2017

Însă nu oricum, ci însoțit de Orchestra Simfonică București, care va interpreta LIVE întreaga coloană sonoră a filmului vrăjit, ieșită de sub bagheta magică a compozitorului John Williams, nominalizat de 50 de ori la Oscar pentru muzica lui.

Un film cu adevărat magic, Harry Potter și Piatra Filozofală™ a fost filmul cu cele mai mari încasări din 2001, atât în America, cât şi la nivel mondial, atingând aproape 1 miliard de $. Ceea ce este însă cu adevărat impresionant este că, până acum, niciun alt film din seria Harry Potter, oricum aflată pe prima poziție în lista filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile (peste 5 miliarde $), nu a depăşit încasările Harry Potter și Piatra Filozofală™.

Pe 1 iunie, la Sala Palatului, ai șansa, dupa 15 ani, să revezi prima ecranizare din seria filmelor create după celebrele cărți eponime ale lui J. K. Rowling, pe un ecran impresionant și în prezența a peste 85 de instrumentiști, membri de onoare ai Orchestrei Simfonice București, care vor interpreta vivanta coloană sonoră a filmului. În premieră la București, acest eveniment-concert se anunță a fi o călătorie multi-senzorială unică în universul magic Harry Potter și cadoul perfect pentru copii, studenți, părinți și bunici. Biletele încă mai sunt disponibile în rețelele Eventim.ro, Bilete.ro, Myticket.ro, Iabilet.ro și la casa de bilete a Sălii Palatului.

HARRY POTTER characters, names and related indicia are © & TM Warner Bros. Entertainment Inc. J.K. ROWLING`S WIZARDING WORLDTM J.K. Rowling and Warner Bros. Entertainment Inc. Publishing Rights © JKR. (s17)

05
/01
/15

Anul 2015 aduce în peisajul cinematografic noi proiecte ale unor regizori premiaţi la Cannes, Berlin şi Veneţia, printre filmele româneşti care vor fi lansate în cinema numărându-se thrillere politice, un western balcanic, un documentar animat, dar şi comedii, drame şi pelicule poliţiste.

02
/01
/15

Nedistribuite în cinematografe, văzute puțin în festivaluri, ignorate nejustificat, filmele de nonficțiune merită o mai mare atenție. La început de an, Ziarul Metropolis vă propune 10 documentare străine din 2013 și 2014, demne de reținut.

01
/01
/15

S-au ivit pe cerul teatrului stele care au lucit orbitor o vreme, care au stârnit admiraţie unanimă. Criticii au făcut prognoze artistice pe termen lung, însă, apoi, luminile lor s-au stins. Cu actorul Gheorghe Dinică nu a fost aşa.

30
/12
/14

Ovidiu Iuliu Moldovan: ardeleanul greco-catolic cu privirea directă şi faţa neîmblânzită de zâmbet, sigur în gesturi, un om ce nu putea fi scos din ale lui, cu trăsături tipice zodiei Capricornului... Duritatea lui masculină era arma cu care confisca mintea oricărei femei.

30
/12
/14

Anul 2014 poate fi considerat unul aproape anost prin prisma box office-ului nord-american, aflat la cel mai scăzut nivel al său din ultimii şase ani, dar a cărui calitate cinematografică a fost totuşi "salvată" în a doua jumătate a lui de revenirea în forţă a filmelor biografice.

29
/12
/14

O selecție de 14 dintre filmele premiate care au marcat ultimul an va fi proiectată la Cinema Studio din București, între 2 și 8 ianuarie 2015. Spectatorii vor avea ocazia să (re)vadă filme semnate de regizori ca Lars von Trier, Jim Jarmusch, Joel și Ethan Coen, David Cronenberg, Paolo Sorrentino, Michel Hazanavicius sau Corneliu Porumboiu.

23
/12
/14

CRONICĂ DE FILM Când resemnarea părea să fie singura cale de a încheia un an cinematografic românesc mediocru, apare - doar la HBO, nu și în săli - un documentar revigorant și (cu adevărat) emoționant, „Toto și surorile lui”, capabil să dărâme prejudecăți.

19
/12
/14

CRONICĂ DE FILM Nimic nu părea să anunțe schimbarea de direcție. După ce a regizat două parodii reușite la filmele cu spioni și, în special, la seria cu James Bond și, ulterior, filmul de mega-succes „The Artist”, francezul Michel Hazanavicius se lansează în drama de război.

18
/12
/14

Cea de-a 5-a ediție a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF s-a încheiat duminică, 14 decembrie, la CinemaPRO, după 5 zile de festival, 3 proiecții sold out, 75 de filme și 4 evenimnete speciale experimentate și vizionate de peste 7000 de spectatori.

18
/12
/14

Trei documentare istorice care conservă o bucată vie a românilor vor încheia proiectul inițiat de Radio România Cultural în parteneriat cu Docuart, “Baricada Culturală”. Documentarele cu temă comunistă semnate de Andrei Ujică și Sinisa Dragin vor fi difuzate în regim live streaming în zilele de 18, 22 și 23 decembrie, începând cu ora 22:00 pe radioromaniacultural.ro.

18
/12
/14

Filmul "Ida", regizat de cineastul polonez Pawel Pawlikowski, a fost recompensat miercuri cu premiul LUX pe 2014, decernat de Parlamentul European în cadrul unei sesiuni extraordinare a forului european, organizată la Strasbourg.