Dureri fantoma, o nouă premieră la Teatrul de Artă București
https://www.ziarulmetropolis.ro/dureri-fantoma-o-noua-premiera-la-teatrul-de-arta-bucuresti/

Teatrul de Artă Bucureşti anunţă PREMIERA spectacolului DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev, sâmbătă, 14.03.2015, cu începere de la ora 20:15.

Un articol de Petre Ivan|13 martie 2015

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Rareș-Gabriel Andrici (Dima), George Constantinescu (Gleb) și Mihaela Popa (Olga). Bogdan Budeș semnează regia spectacolului iar traducerea (din limba rusă) îi aparține Marinei Palii.

Acțiunea spectacolului Dureri Fantomă (Phantom Pains) se petrece la periferia unui oraș, într-un depou de tramvaie, un loc infect, în care planează constant promiscuitatea, decadența, lipsa sensibilității umane, toate acestea resfrângându-se în drama unei femei bântuită și schilodită de propriul trecut zguduitor.

Un depou, doi paznici tineri și sufletul Olgăi în căutarea recurentă a fantomei unei povești pe care nu vrea să o piardă.

,,Lumea lui Vasili Sigarev nu e confortabilă. E o lume brutală, paradoxală, a extremelor, în care candoarea  seamănă cu firul de iarbă ieșit printr-o placă groasă de beton. Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin „la pachet” cu violența și cruzimea.“ Bogdan Budeş – regizorul spectacolului.

“Ca să te purifici trebuie să treci mai întâi prin noroi și abia apoi să încerci să-l cureți. Nu sunt însă nici filosof, nici politician. Doar narator. Atât.” spune Vasili Sigarev.

Notorietatea pieselor dramaturgului, scenaristului și regizorului de film, Vasili Sigarev, este răspândită în lumea întreagă.

Producțiile după piesele sale au fost jucate pe scenele teatrelor din Marea Britanie (Royal Court Theatre Londra), Irlanda, Statele Unite ale Americii, Australia, Franța, precum și România.

INFO / DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev

Traducere: Marina Palii

Cu: Rareş Andrici, George Constantinescu, Mihaela Popa

Regia: Bogdan Budeş

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!

Foto: DURERI FANTOMA – Teatrul de Artă București

Citiţi şi:
05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.