Edith Piaf – concert special difuzat de TV5MONDE
https://www.ziarulmetropolis.ro/edith-piaf-concert-special-difuzat-de-tv5monde/

Cu ocazia a cincizeci de ani de la dispariţia lui Edith Piaf şi odată cu prima ediţie a Festivalului Francofolies de New York, TV5 va difuza în exclusivitate programul «PIAF, hymnes à la Môme».

Un articol de Andrada Văsii|10 octombrie 2013

Cu ocazia a cincizeci de ani de la dispariția lui Edith Piaf şi odată cu prima ediţie a Festivalului Francofolies de New York, TV5 va difuza în exclusivitate programul «PIAF, hymnes à la Môme».

Aceasta le va permite telespectatorilor săi să trăiască acest concert-omagiu din 19 septembrie, de la Beacon Theatre din New York.

Spectatorii pot avea acces în culisele spectacolului prin intermediul interviurilor cu artiștii invitați, prin numeroase imagini de arhivă și amintiri despre Piaf.

Pe scena de la Beacon Theatre, artiști francezi și internaţionali aduc un omagiu lui Edith Piaf, «la Môme», o prezență obișnuită a scenelor newyorkeze. Cu François Xavier Demaison în rolul maestrului de ceremonie și cu Charles Aznavour, ca naș al evenimentului, artiștii interpretează piesele din repertoriul cântăreței, la cele mai înalte standarde.

Printre ei, Duffy, Patricia Kaas, Zaz, Jean-Louis Aubert, Emmanuel Moire, Olivia Ruiz, Camélia Jordana, Nolwenn Leroy, dar și Coeur de Pirate, Madeleine Peyroux, Beth Ditto, sau Alex Hepburn.

Acoustic spécial in memoriam Edith Piaf

Acest program special se înscrie în misiunea TV5MONDE de a promova internațional cultura francofonă. De altfel, era firesc ca TV5MONDE să ofere acestui eveniment o acoperire mondială. Înafara concertului, canalul va difuza emisiunea «Acoustic spécial, Patricia Kaas», iar online va lansa o aplicație dedicată lui Edith Piaf.

Patricia Kaas va interpreta într-o manieră acustică piesele lui Edith Piaf la TV5MONDE Europe, sâmbăta aceasta, de la ora 23.30 (ora Bucureștiului). Cele mai frumoase cântece ale lui Edith Piaf, pe care artista le-a selectat pentru ultimul său album, «Kaas chante Piaf».

Edith Piaf

Edith Piaf în 1962

La trei ani după albumul Kabaret, Patricia Kaas a lansat în septembrie 2012 acest nou album-omagiu adus lui Edith Piaf. Kaas este una dintre cele mai cunoscute artiste franceze pe plan internațional (17 milioane de albume vândute și concerte în 48 de țări)

În octombrie, TV5MONDE va lansa o aplicație web și pentru mobil despre Edith Piaf: melodiile artistei, o biografie video, o galerie foto.

Dezvoltate în partenariat cu INA (Institutul Național al Audiovizualului, din Franța), aplicațiile au fost create pentru ca utilizatorii să aibă ocazia să redescopere această figura mitică.

Foto credit: Wikipedia, TV5MONDE, poze Edith Piaf

13
/09
/18

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, melomanii sunt invitați la deschiderea oficială a stagiunii 2018 – 2019 a Operei Brașov, care se va desfășura, în mod tradițional, cu capodopera verdiană „Traviata”. Această stagiune stă sub semnul festiv al Centenarului Marii Uniri, dar și al aniversării a 65 de ani de la înființarea instituției care și-a adus o contribuție importantă în dezvoltarea vieții cultural-artistice românești.

12
/09
/18

Estonianul Marcel Johannes Kits a câștigat Concursul Enescu 2018, Secțiunea Violoncel, după o Finală în care a interpretat Concertul pentru violoncel și orchestră în mi bemol major Op.107 de Dmitri Șostakovici. Finala de Violoncel a Concursul Enescu a avut loc marți, 11 septembrie, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Yibai Chen (China), iar pe locul al treilea și al patrulea s-au situate Stanislas Kim (Franța), respectiv Shizuka Mitsui (Japonia).  

11
/09
/18

 A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival începe joi, 13 septembrie, în mai multe locuri din București. Filme cu și despre George Michael, Whitney Houston, Joy Division, The Clash, The Fall, Radiohead și mulți alți artiși de renume vor fi proiectate în cele 4 zile de festival (13-16 septembrie) la Control Club, Spațiul M60, Apollo 111, precum și în aer liber, în parcarea Plaza România.

11
/09
/18

Câte doi tineri din Coreea de Sud, Germania, Italia, Japonia și China și câte unul din România, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Ucraina, Croația, Turcia și Republica Moldova s-au calificat în Etapa a II-a a Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, ale cărei rezultate au fost anunțate luni seară.

07
/09
/18

Turneul Vioara lui George Enescu revine în această toamnă pe scenele din România, în perioada 12 septembrie – 8 octombrie 2018. Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail vor cânta în anul Centenarului la Alba Iulia, Deva, Tecuci, Bistriţa, Timişoara, Slatina, Caracal și în mai multe recitaluri la București.

05
/09
/18

Începând de astăzi, aplicația pentru mobil JuratEnescu este la îndemâna celor care doresc să își testeze abilitatea de a aprecia o interpretare artistică. Prin intermediul aplicației fie din sală, fie urmărind online, iubitorii de muzică au ocazia să noteze participanții la Concursul Internațional George Enescu și pot vedea în ce măsură opțiunile lor se potrivesc cu cele ale juriului.

03
/09
/18

U2 a fost nevoită să îşi întrerupă, şi apoi să anuleze, concertul susţinut sâmbătă, la Berlin, în faţa a zeci de mii de spectatori, după ce solistul trupei irlandeze, Bono, şi-a pierdut vocea în timpul show-ului.

01
/09
/18

Între 1 și 23 septembrie, 270 dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai lumii, din 39 de țări, urcă pe scena Ateneului Român din București ca să câștige trofeul Concursului Internațional „George Enescu” 2018 și să se lanseze în lumea muzicii clasice internaționale.

22
/08
/18

Joi, 23 august, și vineri, 24 august, tinerii muzicieni, beneficiari ai bursei SoNoRo-Intereferențe, vor susține două concerte în Germania, la Grassau și la Traunstein, la finalul unei săptămânii de pregătire, în care vor lucra alături de muzicieni și profesori de la renumite școli de muzică din Europa.

21
/08
/18

Dirijorul Cristian Lupeș reface celebrul turneu enescian, într-un remarcabil concept de promovare a muzicii contemporane românești.

20
/08
/18

În acest weekend, la Făget, în Timiș, a avut loc prima manifestare artistică din cadrul proiectului Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces, evenimentul făcând parte dintr-o suită de astfel de activități pregătite de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și Asociația Prin Banat.

20
/08
/18

Chiar în ziua în care s-au împlinit 137 de ani de la nașterea compozitorului român, 19 august, iar pregătirile sunt în toi pentru începerea ediției 2018 a Concursului Internațional „George Enescu“, se împlinesc, în mod simbolic, și 105 ani de când George Enescu însuși lansa prima inițiativă de susținere și dezvoltare a muzicii clasice românești, înființând Premiul Național de Compoziție George Enescu.