Elena Mindru şi Cătălin Milea: o seară de jazz şi două concerte
https://www.ziarulmetropolis.ro/elena-mindru-si-catalin-milea-o-seara-de-jazz-si-doua-concerte/

Vineri, 31 ianuarie 2014, de la ora 20:00, scena ArCub din Bucureşti găzduieşte două proiecte de jazz care aduc laolaltă artişti români şi străini, dar şi sonorităţi vechi şi noi: Elena Mindru Q-tet feat. Tuomas J. Turunen şi Cătălin Milea Hammond Trip.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2014

Vineri, 31 ianuarie 2014, de la ora 20:00, scena ArCub din Bucureşti găzduiește două proiecte de jazz care aduc laolaltă artiști români și străini, dar și sonorități vechi și noi: Elena Mindru Q-tet feat. Tuomas J. Turunen și Cătălin Milea Hammond Trip.

După terminarea concertelor seara va continua în spiritul improvizaţiei, cu un Jam Session Party în foaierul Sălii Arcub. Jazz Compas Live înseamnă sesiuni lunare extraordinare de concerte, conferinţe, workshopuri, audiţii şi întâlniri cu artişti români şi străini.

Elena Mîndru este câştigătoare a două premii la prestigioasa competiţie de la Montreux, acolo unde a cucerit cu prezenţa şi muzicalitatea ei atât publicul cât şi juriul prezidat de Quincy Jones, celebrul jazzman, compozitor şi aranjor, producător aflat în spatele carierei unor staruri precum Michael Jackson sau Frank Sinatra.

În prezent stabilită în Finlanda, la Helsinki, experienţele muzicale ale Elenei încep cu studiul pianului şi al viorii încă din copilărie, studii de compoziţie la Cluj, oraşul ei natal, apoi la Arhus, Stockholm şi Helsinki.

Aici începe colaborarea cu pianistul Tuomas Juhani Turunen, invitatul din Finlanda al quartetului.

Elena Mindru

Elena Mîndru, câştigătoare a două premii la Montreux

Cătălin Milea „Hammond Trip” este condus de saxofonistul Cătălin Milea, probabil unul din cei mai creativi muzicieni ai generaţiei sale. Stabilit în Olanda, muzicianul este inspirat din întâlnirea şi colaborările cu muzicieni de top ai scenei modiale de jazz.

Colaborarea sa cu organistul Adi Stoenescu şi bateristul Tavi Scurtu pune bazele unui grup ce urmează o direcţie proprie în încercarea de a descoperi sonorități noi ale orgii Hammond – instrument devenit celebru sub mâna lui Joey De Francesco, Jimmy Smith sau Larry Goldings.

Elena Mindru

Cătălin Milea „Hammond Trip”, al doilea grup al serii de jazz de pe scena ArCub

O călătorie în care Cătălin Milea Hammond Trip aduce un amalgam de jazz, funk, rock, muzică spectrală, noise, serialism, pentru a străbate teritoriile unei muzici neimaginate încă.

Accesul publicului în sală se va face începând cu orele 19:30, iar concertele încep la ora 20:00 respectiv 21:00.

Foto cu Elena Mindru Q-tet feat. Tuomas J. Turunen şi Cătălin Milea Hammond Trip – elenamindru.ro şi jazzcompas.com

28
/09
/20

Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor! Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.

28
/09
/20

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan, după avanpremiera în aer liber din septembrie, de la Râmnicu Vâlcea. Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultaţi la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timişoara, Deva, Bucureşti şi Piteşti, între 9 şi 16 octombrie.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.