Elvis Presley, în 12 fotografii rare
https://www.ziarulmetropolis.ro/elvis-presley-in-12-fotografii-rare/

Într-o zi de 8 ianuarie (1935) se năştea, la Tupelo, Mississippi, Elvis Presley. La vârsta de 10 ani, acesta primea în dar prima sa chitară. Instrumentul muzical i-a fost oferit viitorului cântăreţ cu scuza că bicicleta pe care şi-o dorea era prea scumpă pentru bugetul familei…

Un articol de Petre Ivan|8 ianuarie 2017

În tinereţe, viitorul star a muzicii munceste în diferite locuri pentru a-şi sprijini familia, în paralel urmând liceul şi continuând să cânte la chitară.

Sute de discuri de aur sau de platină, primite pentru cele peste un miliard (!) de discuri vândute, 14 nominalizari la premiile Grammy, dintre care trei câştigate, premiul pentru întreaga carieră, decernat la vârsta de 36 de ani sunt numai câteva dintre onorurile pe care Elvis Presley le-a primit de-a lungul scurtei sale cariere.

elvis

La premiera filmului Love Me Tender, in august, 1956

Pe 1 decembrie 1957, la filmarea unui clip publicitar

In Memphis, 1956

elvis 18 Elvis si familia sa Elvis, In Germania

Cu Nancy si Frank Sinatra

Pe 8 ianuarie 1960, la cea de-a 25-a sa aniversare, alături de viitoarea sotie, Priscilla Beaulieu

elvis 222

Cu Natalie Wood, pe 31 octombrie 1956

 

Foto: Elvis Presley – facebook.com/groups/elvisdpictures

21
/06
/19

22 iunie 1963. Ultima zi din viața unei artiste care a îndrăznit: să viseze, să se încăpățâneze, să râdă de convenții și prejudecăți, să dezvăluie cântecul popular într-un fel în care nimeni nu l-a mai dezvăluit, pe scurt, să facă artă autentică în vremuri măcinate de boli grele.

29
/05
/19

METROPOLIS SPECIAL Vă invităm să (re)descoperiți povestea de dragoste dintre Carol al II-lea și Elena Lupescu, așa cum ne-o înfățișează scriitoarea Tatiana Niculescu în cea mai nouă dintre cărțile sale – „Regele și Duduia” (Editura Humanitas, 2019).

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

18
/01
/19

Proaspăt apărut, al cincilea DVD din excelenta colecție Sahia Vintage, coordonată de cercetătoarea Adina Brădeanu în cadrul unui proiect al Asociației One World Romania, prezintă și discută, sub titlul „Efemere”, câteva filme comandate în diferite perioade Studiului Sahia de diverse instituții ale statului comunist.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

14
/11
/18

METROPOLIS SPECIAL Niciunde în lume sfârșitul Primului Război Mondial nu a fost trăit mai spectaculos decât în Parisul anilor nebuni. Vă prezentăm o colecție de momente douăzeciste avându-i ca protagoniști pe Coco Chanel, Picasso, Hemingway, Isadora Duncan, Joyce, Josephine Baker, Proust, Colette, Stravinski...

01
/10
/18

A apărut o necesară carte-album, „CineBucurești. 100 de ani de modernitate - Sala de cinema”, coordonată de arhitectul Mihaela Pelteacu și cineastul Laurențiu Damian. Un volum despre istoria glorioasă a sălilor de cinema din București, care trezește nostalgii dar induce și tristețe din cauza stării actuale de degradare a cinematografelor.