Epoca de aur, licitată la Artmark pe 6 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/epoca-de-aur-licitata-la-artmark-pe-6-martie/

Un costum, un turban, o garnitură compusă dintr-o poşetă, pantofi, cordon şi o haină de blană de vulpe care i-au aparţinut Elenei Ceauşescu, dar şi o sabie aurită şi o blană de leopard, un trofeu de vânătoare, ale lui Nicolae Ceauşescu, vor fi scoase la licitaţie pe 6 martie, de Artmark.

Un articol de Petre Ivan|22 februarie 2014

Un costum, un turban, o garnitură compusă dintr-o poşetă, pantofi, cordon şi o haină de blană de vulpe care i-au aparţinut Elenei Ceauşescu, dar şi o sabie aurită şi o blană de leopard, un trofeu de vânătoare, ale lui Nicolae Ceauşescu, vor fi scoase la licitaţie pe 6 martie, de Artmark.

Garderoba Elenei Ceauşescu, soţia fostului dictator Nicolae Ceauşescu, conţinea mai multe haine de blană, printre care şi cea din vulpe argintie care va fi scoasă la licitaţie pe 6 martie, la Bucureşti, de casa Artmark.

Epoca de aur

Cu un preţ de pornire de 900 de euro, blana provenea de la o fermă deschisă în judeţul Mureş încă din 1950, iar haina a fost cusută special pentru Elena Ceauşescu.

La licitaţia din 6 martie va mai fi scos la vânzare un lot care cuprinde un costum din două piese, două bluze, un turban şi o garnitură compusă din poşetă, pantofi şi cordon, care are preţul de pornire situat la 1.500 de euro.

Epoca de aur

Garnitura este din piele crem, marca Guban, şi conţine o pereche de pantofi în cutia originală, un cordon şi un turban de damă bej „Paulette”.

Totodată, vor fi scoase la vânzare o serie de afişe ale Congresului Partidului Comunist Român, dar şi un afiş „1 Mai 1979”, ilustrator fiind Gheorghe Călăraşu. Preţul de pornire al afişelor este de 100 de euro, respectiv 50 de euro.

Epoca de aur

Afiş din Epoca de aur

Vor putea fi licitate şi două numere ale revistei Time, cel din 18 martie 1966, despre ascensiunea acestuia în fruntea PCR şi a României, dar şi cel dedicat României şi Anei Pauker, din 20 septembrie 1948.

Elena şi Nicolae Ceauşescu au fost laureaţi ai Festivalului Naţional „Cântarea României”, astfel, la licitaţia organizată în seara de 6 martie, vor putea fi cumpărate două dintre diplomele primite de aceştia.

Epoca de aur

Elena Ceauşescu a fost premiată pentru „contribuţia deosebită în activitatea ştiinţifică desfăşurată pe plan mondial”, iar Nicolae Ceauşescu, pentru „rolul de avangardă deţinut în activitatea de cercetare în domeniul fizicii”. Cele două diplome au preţul de pornire de 120 de euro.

Epoca de aur

De asemenea, vor fi scoase la licitaţie o serie de fotografii care îl prezintă pe Nicolae Ceauşescu în vizitele sale oficiale, o colecţie de 207 distincţii ale Republicii Populare şi Republicii Socialiste România, anii ’50 – ’60, şi un lot format din trei medalii dedicate Armatei R.S.R.

Foto cu Epoca de aur – wikipedia, facebook

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.