Ernest Cline, primul invitat la Serile Nautilus
https://www.ziarulmetropolis.ro/ernest-cline-primul-invitat-la-serile-nautilus/

Editura Nemira lansează Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy la care participă via skype scriitori publicaţi în colecţia Nautilus. Ana Nicolau, coordonatorul colecţiei Nautilus, va fi moderatorul evenimentelor.

Un articol de Liliana Matei|11 martie 2017

Prima întâlnire are loc luni, 20 martie, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu, cu scriitorul Ernest Cline, autorul romanelor „Ready Player One” și „Armada”. Următoarea ediție a Serilor Nautilus are loc luni, 24 aprilie, cu îndrăgita autoare de romane fantasy Robin Hobb.

Cartea perfectă pentru geeks și iubitori de science fiction, romanul de debut al lui Ernest Cline, „Ready Player One” cuprinde referinţe la jocuri precum Everquest sau World of Warcraft, dar şi la filme şi seriale cult, printre care Star Trek, Back to the Future şi Star Wars. Cartea a avut un mare succes și va avea parte de o ecranizare marca Steven Spielberg, în 2018, cu un scenariu scris de autor. Armada, cel de-al doilea roman al lui Cline, păstrează aceeași notă de cultură pop, dar adaugă la poveste un atac extraterestru iminent.

Ernest Cline s-a născut în Ohio pe 29 martie 1972. Romancier, scenarist și performer, s-a dedicat artei încă din copilărie, a participat la numeroase concursuri și la multe proiecte. „Ready Player One”, romanul său de debut, a apărut în anul 2010 în America, iar Warner Bros a achiziționat drepturile de adaptare pentru marele ecran, Ernest Cline urmând sa scrie scenariul. „Armada”, continuarea primei sale cărți, a apărut în anul 2015 la aceeași editură americană, drepturile de ecranizare fiind cumpărate de Universal Pictures.

Intrarea la eveniment se face pe baza unei rezervări.

06
/12
/20

Joi, 3 decembrie 2020, în cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a anunțat rezultatele parțiale ale celui mai recent studiu „Tendințe ale consumului cultural în pandemie”, sondaj de opinie care reflectă intenția respondenților de a desfășura activități culturale în spațiul public și non-public pe parcursul anului 2020.

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.