Espresso Book Machine – Prima librărie imprimerie-instant din Europa
https://www.ziarulmetropolis.ro/espresso-book-machine-prima-librarie-imprimerie-instant-din-europa/

Librăria viitorului, una în care oaspeţii pot imprima cartea aleasă în câteva minute – premieră în Europa – se va deschide la Paris. Catalogul complet al cărţilor care pot fi achiziţionate în acest mod de la noua librărie poate fi consultat pe tableta electronică înainte de a face comanda.

Un articol de Petre Ivan|14 martie 2016

Situată în centrul istoric al capitalei Franţei, aproape de celebra universitate Sorbona, aceasta „librărie fără stoc” va permite alegerea, tipărirea instant și preluarea cărții.

Prin intermediul unei ‘Espresso Book Machine’, o imprimantă robotizată pusă la dispoziție publicului, cărțile vor putea fi imprimate „în câteva minute, timpul pentru o cafea sau o întâlnire cu autorii acestora”.

Cititorii pot alege dintr-un fond de carte de circa 5000 de titluri și dintre noutățile editate de PUF, dar și din multe milioane de titluri internaționale intrate în domeniul public.

Avem mii de titluri pentru care cererea este prea mică pentru ca ele să fie rentabile prin modul tradițional de tipărire. Ne-am gândit că digitalizarea ucide carte tipărită, dar procedând în acest fel, nu este cazul. Poate că acum cartea tradițională chiar are o a doua viață (Frédéric Mériot, director general al PUF)

Creată de compania americană Xerox și operată în Franța prin programul ‘Irénéo’, ‘Espresso Book Machine’ promite să reducă în mod semnificativ costurile legate de transportul și stocarea cărților, potrivit promotorilor acestui proiect. Acest mod de operare este deja utilizat în SUA în mai multe universități, precum și în unele librării, cum ar fi ‘McNally Jackson’ din Manhattan la New York.

Foto: Espresso Book Machine – puf.com

22
/12
/19

Dragostea este în fel și chip. Sentimentul suprem, care se colorează în infinite nuanțe, care înflăcărează imaginația creatorilor dintotdeauna, a dat naștere unora dintre cele mai reușite romane, care își păstrează peste ani puterea de seducție asupra cititorilor.

16
/12
/19

Miercuri, 18 decembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc lansarea romanului „Doamna Pylinska și secretul lui Chopin” de Eric-Emmanuel Schmitt, bestseller Gaudeamus 2019, recent apărut în seria de autor dedicată scriitorului francez, la Humanitas Fiction, în traducerea lui Doru Mareș.

15
/12
/19

Cartea „Milioanele arlechinului”, traducere din limba cehă și note de Sorin Paliga, a fost publicată la Editura Art în anul 2019.

14
/12
/19

Editura Humanitas vă învită luni, 16 decembrie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea romanul „Deborah” de Cătălin Mihuleac, volum publicat în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani”, coordonată de Andreea Răsuceanu.

05
/12
/19

Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaților de istorie, dar și celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă și bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, București), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.

04
/12
/19

Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 5 decembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu Eshkol Nevo, liderul noii generații de scriitori israelieni, prilejuită de lansarea romanului „Simetria dorințelor“, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea excelentă a Ioanei Petridean. Vor participa, alături de autor, jurnaliștii Cătălin Striblea și Marius Constantinescu. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.