Eu. O casă de păpuși – din 19 iunie la Teatrul Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/eu-o-casa-de-papusi-din-19-iunie-la-teatrul-odeon/

Teatrul ODEON şi Asociaţia Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului prezintă premiera primului spectacol din cadrul proiectului Surorile Heddei curatoriat de Cristina Modreanu şi susţinut de Ibsen Scholarship. Premiera spectacolului are loc vineri, 19 iunie, următoarele reprezentaţii fiind programate pe 25 şi 27 iunie.

Un articol de Petre Ivan|18 iunie 2015

„Eu. O casă de păpuși”, un mix emoționant din Ibsen, film noir și muzică live, este viziunea lui Carmen Lidia Vidu asupra clasicei piese „O casă de păpuși” de Henrik Ibsen.

O femeie singură în scenă își amintește. Lumea senzațiilor trăite de ea se naște din proiecții video vibrante, dinamice, care spun o poveste fascinantă. O soprană cântă ceea ce ea nu poate spune. Vocea unui bărbat apare din când în când, ca o amintire.

Spectacolul extrem de personal în care regizoarea Carmen Lidia Vidu mixează emoționant Ibsen, film noir și muzică live este inspirat de personajul Nora din piesa O casă de păpuși de Henrik Ibsen și are o atmosferă hipnotică, agresivă, dar și poetică.

Videoproiecțiile pe corp uman creează pe rând senzația de întinerire, de îmbătrânire, de „vizibilitate” a simțurilor.

„Videoproiecția semnată de Cristina Baciu e ceea ce se numește bătaia de inimă a spectacolului. Partea vizual-sonoră dă tempo-ul de citire a spectacolului”, spune regizoarea.

Regizoarea Carmen Lidia Vidu, recent câștigătoare a premiului pentru cel mai bun film documentar în cadrul Galei Premiilor Gopo, este o voce unică pe scena românească, vocabularul ei artistic fiind bazat pe combinarea videoproiecțiilor  și a

Eu. O casa de papusi

Eu. O casa de papusi

mijloacelor specifice filmului cu prezența live a actorilor.

Spectacolul „Eu. O casă de păpuși” este prima producție în premieră din proiectul Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist

din România și Estul Europei, câștigător al Ibsen Scholarship 2014, fiind o coproducție a Teatrului Odeon și a Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului.

Eu. O casă de păpuși – INFO

Scenariu & regie: Carmen Lidia Vidu

Nora: Aura Călărașu

Soprana: Cătălina Antal

Video: Cristina Baciu

Scenografia: Constantin Ciubotaru

Muzica originală: Ovidiu Chihaia

Foto: Teatrul Odeon, Eu. O casă de păpuși – cristinamodreanu.com/ibsen

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.