Eva Garet – unul din cele mai frumoase talente pe care le are ţara noastră
https://www.ziarulmetropolis.ro/eva-garet-unul-din-cele-mai-frumoase-talente-pe%c2%a0care-le-are-%c5%a3ara-noastr%c4%83/

În 2016, la numai 10 ani, Eva Garet câştigă concursul şi trofeul „Lira de Aur”, fiind cea mai tânără câştigătoare din istoria competiţiei cu o tradiţie de aproape 40 de ani. Cu această ocazie, prof. univ. dr. Vlad Dimulescu, preşedintele juriului, declara: “… s-a desprins un mic geniu: Eva Garet este în acest moment, din punctul meu de vedere, unul din cele mai frumoase talente pe care le are ţara noastră şi aici mă refer nu doar la pian, mă refer la artă, în general şi la muzică, în special.”

Un articol de Liliana Matei|10 martie 2018

Eva a continuat să confirme, câștigând în 2017 trofeul „Dinu Lipatti” al concursului „Drumul spre celebritate”, trofeul “Piano ArtIs” și premiul special “Sofia Cosma” la Iași și locul întâi la primul concurs internațional sub emblema Alink-Argerich, “1st Ricard Vines Piano Kids and Youth” din Lleida, Spania. Astfel, și-a câștigat pe deplin dreptul de a primi un recital în Stagiunea de marți seara.

Marți, 13 martie, ora 19, Ateneul Romîn, Sala mică

Stagiunea de marți seara

Recital de pian

EVA GARET

Program

Domenico Scarlatti – Sonata în do major, K 513 (L.3)

Ludwig van Beethoven – Sonata nr. 8, în do minor, op. 13, „Pathétique”

Frédéric Chopin – Studiul în la minor, op. 25, nr. 11

Cécile Chaminade – Studiul de concert op. 35, nr. 2, „Toamna”

Franz Liszt – Après une Lecture de Dante – Fantasia quasi Sonata

George Enescu – Rapsodia română nr. 1, în la major, op. 11 (transcripție pentru pian)

Recital realizat  în colaborare cu Asociația pro Valores

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Marti  – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Eva Garet s-a născut la 10 mai 2006 în București și este elevă în clasa a V-a a Colegiului National de Muzică “George Enescu”, la clasa profesoarei Mihaela Zamfirescu.
A începul pianul la 5 ani și din clasa I-a s-a remarcat câștigând concursuri naționale și internaționale, astfe încât astăzi, are în palmares peste 40 de locuri întâi, de excelență, mari premii și trofee.

Eva Garet debutează în ianuarie 2018, la 11 ani, ca pianist concertist pe scena Sălii Radio “ Mihail Jora” cu Orchestra de Cameră Radio sub bagheta dirijorului Stefan Novak in  Concertul nr. 23 pentru pian și orchestră de W.A.Mozart. Colaborează apoi cu orchestra Filarmonicii “Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, sub bagheta dirijorului Bogdan Vodă. Tot în 2018, Eva Garet debutează pe scena mare a Ateneului Român alături de violonistul Alexandru Tomescu în “Balada” lui George Enescu în cadrul concertului aniversar “Enescu Alumni 60″

Eva Garet este membră a Fundației Culturale “Remember Enescu”, susținând frecvent recitaluri în București sub emblema fundației coordonate de Mihaela Tomescu.

Activitatea artistică și competițională a Evei poate fi urmărită pe pagina de facebook @evagaretmusic”

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.

08
/06
/20

OAMENII MUZICII Pe 8 iunie 1810 la Zwickau, în Regatul Saxoniei, se năștea Robert Schumann, fiul unui librar care avea să devină un pianist ratat dar și unul dintre marii compozitori ai Romantismului. Un destin marcat de instabilitate psihică dar și de inspirații muzicale impresionante.