Evenimentul de inchidere a proiectului SCENART
https://www.ziarulmetropolis.ro/evenimentul-de-inchidere-a-proiectului-scenart/

Evenimentul de inchidere a proiectului SCENART Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania   29 ianuarie 2013, ora 17.00   Sala de conferinte si Aula Bibliotecii Nationale Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”, in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano, au desfasurat in perioadaoctombrie 2009-august 2012 si 1-31 ianuarie 2013, primul proiect din Romania […]

Un articol de Andrada Văsii|24 ianuarie 2013

Evenimentul de inchidere a proiectului SCENART

Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania

 

29 ianuarie 2013, ora 17.00

 

Sala de conferinte si Aula Bibliotecii Nationale

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”, in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano, au desfasurat in perioadaoctombrie 2009-august 2012 si 1-31 ianuarie 2013, primul proiect din Romania dedicat dezvoltarii profesionale in domeniul artelor spectacolului: Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania – SCENART.

Proiectul se afla in ultima luna de desfasurare si, cu acest prilej, in 29 ianuarie a.c., are loc Evenimentul de inchidere a proiectului la sediul Bibliotecii Nationale. Evenimentul marcheaza finalul celor trei ani pe durata carora au avut loc o larga serie de activitati dedicate formarii profesionale in domeniul artelor spectacolului din Romania, de la cursuri de formare pentru 15 meserii specifice (producator delegat pentru teatru, regizor de scena, asistent regizor artistic, maestru de lumini, maestru de sunet, video designer, manuitor-montator decor, recuziter, electrician iluminare scena, machior spectacole, croitor confectioner costume teatru, costumier, manager de proiect, organizator spectacole si secretar artistic) la nivel intern (Teatrul National de Opereta) si extern (in teatrele asociate proiectului: Teatrul National Targu Mures, Teatrul Metropolis din Bucuresti, Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” din Constanta si Opera Brasov) la rapoarte de cercetare pe diferite probleme legate de activitatea profesionistilor din domeniul artelor spectacolului pe piata muncii din Romania.

Evenimentul include o masa-rotunda pe tema promovarii flexicuritatii, reconversiei si recalificarii in artele spectacolului din Romania, in care vor fi discutate probleme despre necesitatea existentei unei platforme de formare pentru profesionistii din domeniul artelor spectacolului, despre masurile posibile pentru dinamizarea pietei muncii in acest domeniu sau despre rezultatele activitatii SCENART si dezvoltarea acestei initiative de formare in viitor. Participarea la masa rotunda se poate face pe baza unei inscrieri. Mai multe detalii despre modalitatea de participare puteti gasi pe www.scenart.ro.

Masa rotunda va fi urmata de un eveniment de prezentare a rezultatelor proiectului la care vor participa membri ai echipei de proiect, colaboratori si parteneri ai acestuia, dar si directori ai teatrelor asociate si alti reprezentanti din domeniul formarii profesionale.

19
/03
/17

Scurt interviu cu Paul Negoescu, regizorul comediei „Două lozuri”, nominalizat în acest an la Premiile Gopo, la categoriile „Cel mai bun film” și „Cel mai bun scenariu”.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

Ambasadoare a campaniei „Artiștii pentru artiști”, inițiată de UNITER, Dorina Chiriac vă invită la teatru. Ea joacă rolul principal în “Micul Prinț”, la Teatrul de Comedie, în seara aceasta, de la ora 19.00. Cumpărând bilete la spectacol, contribuiți la fondul de ajutorare a artiștilor în vârstă și în dificultate.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

16
/03
/17

Scris şi regizat de Paul Negoescu, „Două lozuri” a arătat că o comedie de mic buget poate avea succes la public (şi în bună parte şi la critică) fără a face apel la cele mai facile instrumente (şi cu o inspirată campanie de promovare).

16
/03
/17

Cea de-a opta ediție a Festivalului Serile Filmului Românesc (10 – 14 mai 2017) îi este dedicată regizorului Cristian Mungiu. Cinefilii și îndrăgostiții de film românesc vor avea ocazia să se întâlnească cu regizorul în prima zi de festival. Noutatea din acest an este că selecția filmelor din festival este realizată chiar de invitatul special – Cristian Mungiu, în colaborare cu Ambasadorul cultural, Irina – Margareta Nistor.

16
/03
/17

CRONICĂ DE FILM „Silence”, cel mai nou film al legendarului regizor american Martin Scorsese, realizat după un roman japonez, aspiră la clasicism.

15
/03
/17

Judith State este Sandra din filmul „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, fapt care îi aduce o nominalizare la Premiile Gopo pentru „Cea mai bună actriță într-un rol secundar”. Însă Judith State nu este actriță, ea vine din zona dansului. Cum se împacă, așadar, filmul și dansul contemporan?

15
/03
/17

Face parte din generaţia tânără de actori şi a absolvit Facultatea de Teatru de la Universitatea, Iaşi, la clasa profesorului Sergiu Tudose, în 2003. A debutat ca actor la Teatrul Național din Târgu Mureş. Colaborează permanent cu Teatrul "Tony Bulandra" din Targoviște, Teatrul “L.S. Bulandra” din București și urmează să joace la Teatrul Metropolis din București, în spectacolul “Histerical blindness”, în regia lui Cristi Juncu, spectacol care se află deja în repetiții și care va avea premiera în primăvara lui 2017.