Expoziţia „Bucureşti în vis, în realitate, în amintiri“ va fi vernisată, din 11 iulie, la ICR Praga
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-bucuresti-in-vis-in-realitate-in-amintiri-va-fi-vernisata-din-11-iulie-la-icr-praga/

Expoziţia „Bucureşti în vis, în realitate, în amintiri“ a artistului ceh Štěpán Vrbický va fi vernisată pe 11 iulie, la Institutul Cultural Român din Praga, lucrările putând fi văzute până pe 1 septembrie.

Un articol de Andrada Văsii|5 iulie 2013

Expoziţia „Bucureşti în vis, în realitate, în amintiri“ a artistului ceh Štěpán Vrbický va fi vernisată pe 11 iulie, la Institutul Cultural Român din Praga, lucrările putând fi văzute până pe 1 septembrie.

În timpul rezidenţei sale artistice la Bucureşti, în 2011, Štěpán Vrbický a desenat realitatea oraşului aşa cum o percepea pentru prima dată, cu ochii unui străin. Nimic deosebit în asta, s-ar putea spune. Dar interesant este că cele două săptămâni petrecute în Bucureşti nu reprezintă singura perioadă în care mâinile artistului au fost ocupate cu străzile, pieţele şi parcurile acestui oraş, informează instituţia.

O expoziție bazată pe schițe

Înainte de a păşi în Bucureşti, Štěpán Vrbický şi-a schiţat câteva imagini ale oraşului care apăruseră la graniţa dintre vis şi imaginaţie. Şi, pentru a completa proiectul, acesta a realizat, la doi ani de la vizita în Bucureşti, o nouă serie de imagini, aşa cum fuseseră ele păstrate în amintirea lui. Fiecare din cele trei perioade cuprinde în jur de 15 schiţe în creion, alb-negru şi color, notează Mediafax.

Expoziţia prezintă, pe lângă modul propriu al lui Štěpán Vrbický de a vedea Bucureştiul, un exerciţiu de imaginaţie şi observare uşor de repetat, recomandat oricui.

Lucrările au mai fost prezentate în România, în aprilie, la Bucureşti.

Foto credit: Centrul Ceh (Facebook),( Stepan Vrbicky – București în vis, în realitate, în amintiri-4 aprilie- 4 mai)

05
/07
/23

Therme Forum pentru Teatru și Arhitectură, eveniment înscris pe agenda FITS și la această ediție aniversară, i-a avut invitați pe unii dintre cei mai importanți arhitecți și critici de arhitectură din lume, printre care Tateo Nakajima, Heidi Ramsvik, Robert Hanea, Adam Flatto, Robbie Hammond, Ricky Burdett, Richard Florida, Arthur Mamou-Mani și Paul Goldberger.

04
/07
/23

Cămașa cu altiță iese din spațiul convențional de expunere și ajunge, pentru prima dată la sediul UNESCO din Paris, într-o expoziție intitulată „Umăr la umăr – Sărbătorirea comunității și a artei țesutului bluzelor tradiționale din România și Republica Moldova”.