Expozitia „Cu Caragiale de la Washington la Bucuresti”, la Nocturna Bibliotecilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-cu-caragiale-de-la-washington-la-bucuresti-la-nocturna-bibliotecilor/

Biblioteca Naţională a României invită bucureştenii, în noaptea de 17 spre 18 noiembrie, la „Nocturna Bibliotecilor”, un eveniment în care numeroase biblioteci din Bucureşti şi din ţară propun o bogată agendă de activităţi. Vernisată pe 9 octombrie, expoziţia „Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti” va putea fi vizitată de public cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor […]

Un articol de Andrada Văsii|15 noiembrie 2012

Biblioteca Naţională a României invită bucureştenii, în noaptea de 17 spre 18 noiembrie, la „Nocturna Bibliotecilor”, un eveniment în care numeroase biblioteci din Bucureşti şi din ţară propun o bogată agendă de activităţi.

Vernisată pe 9 octombrie, expoziţia „Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti” va putea fi vizitată de public cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor începând cu ora 18,00. În cadrul evenimentului vor putea fi văzute imagini din piesa de teatru „O noapte furtunoasă” jucată la Washington şi la Bucureşti, alături de pagini din volumul „O scrisoare pierdută” în benzi desenate, toate acestea dedicate Anului Caragiale.

Fotografiile aparţin jurnalistei Mădălina Corina Diaconu, iar benzile desenate sunt semnate de Mihai Grăjdeanu, aceasta fiind prima adaptare în benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I.L.Caragiale.

O altă expoziţie care va putea fi vizitată de public la Biblioteca Naţională este „Artistul şi Puterea. Ipostaze ale picturii româneşti între anii 1950-1990”. Expoziţia reuneşte lucrări ale mai multor muzee din Bucureşti şi din ţară fiind unul dintre cele mai ample şi ambiţioase proiecte de artă românească ale ultimelor decenii, iniţiat şi realizat de Fundaţia ArtSociety, sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Expoziţia virtuală „Bucurestiul nocturn: 150 de ani de la apariţia romanelor ‘Misterele Bucureştilor’ de George Baronzi şi ‘Mistere din Bucureşti’ de Ioan M. Bujoreanu” va fi la dispoziţia publicului de la ora 18,00.

De la ora 19,00 Biblioteca Naţională propune o seară de chitară – „Un dia de noviembre”, în două părţi în cadrul festivalului Hibernal de chitară, ediţia a IV-a. Recitaluri vor fi oferite de Tudor Niculescu-Mizil, în prima parte, şi Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu, în cea de-a doua.

Iniţiată şi coordonată de Asociaţia Bibliotecarilor şi a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi pusă în operă de bibliotecarii din toate tipurile de biblioteci, „Nocturna Bibliotecilor” este susţinută de Fundaţia IREX România, GMP PR şi THECELL.

Accesul publicului la manifestările organizate cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor va fi gratuit.

Sursa: Agerpres 

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.