Expozitia „Cu Caragiale de la Washington la Bucuresti”, la Nocturna Bibliotecilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-cu-caragiale-de-la-washington-la-bucuresti-la-nocturna-bibliotecilor/

Biblioteca Naţională a României invită bucureştenii, în noaptea de 17 spre 18 noiembrie, la „Nocturna Bibliotecilor”, un eveniment în care numeroase biblioteci din Bucureşti şi din ţară propun o bogată agendă de activităţi. Vernisată pe 9 octombrie, expoziţia „Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti” va putea fi vizitată de public cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor […]

Un articol de Andrada Văsii|15 noiembrie 2012

Biblioteca Naţională a României invită bucureştenii, în noaptea de 17 spre 18 noiembrie, la „Nocturna Bibliotecilor”, un eveniment în care numeroase biblioteci din Bucureşti şi din ţară propun o bogată agendă de activităţi.

Vernisată pe 9 octombrie, expoziţia „Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti” va putea fi vizitată de public cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor începând cu ora 18,00. În cadrul evenimentului vor putea fi văzute imagini din piesa de teatru „O noapte furtunoasă” jucată la Washington şi la Bucureşti, alături de pagini din volumul „O scrisoare pierdută” în benzi desenate, toate acestea dedicate Anului Caragiale.

Fotografiile aparţin jurnalistei Mădălina Corina Diaconu, iar benzile desenate sunt semnate de Mihai Grăjdeanu, aceasta fiind prima adaptare în benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I.L.Caragiale.

O altă expoziţie care va putea fi vizitată de public la Biblioteca Naţională este „Artistul şi Puterea. Ipostaze ale picturii româneşti între anii 1950-1990”. Expoziţia reuneşte lucrări ale mai multor muzee din Bucureşti şi din ţară fiind unul dintre cele mai ample şi ambiţioase proiecte de artă românească ale ultimelor decenii, iniţiat şi realizat de Fundaţia ArtSociety, sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Expoziţia virtuală „Bucurestiul nocturn: 150 de ani de la apariţia romanelor ‘Misterele Bucureştilor’ de George Baronzi şi ‘Mistere din Bucureşti’ de Ioan M. Bujoreanu” va fi la dispoziţia publicului de la ora 18,00.

De la ora 19,00 Biblioteca Naţională propune o seară de chitară – „Un dia de noviembre”, în două părţi în cadrul festivalului Hibernal de chitară, ediţia a IV-a. Recitaluri vor fi oferite de Tudor Niculescu-Mizil, în prima parte, şi Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu, în cea de-a doua.

Iniţiată şi coordonată de Asociaţia Bibliotecarilor şi a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi pusă în operă de bibliotecarii din toate tipurile de biblioteci, „Nocturna Bibliotecilor” este susţinută de Fundaţia IREX România, GMP PR şi THECELL.

Accesul publicului la manifestările organizate cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor va fi gratuit.

Sursa: Agerpres 

28
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Diplomația română până la Al Doilea Război Mondial a dat câteva nume de rezonanță în lumea europeană. Dacă Nicolae Titulescu e președinte în două sesiuni ale Societății Națiunilor, Grigore Gafencu (1892-1957) s-a făcut cunoscut și respectat în exterior mai ales ca exilat.

28
/06
/17

Vineri, 30 iunie 2017, se lansează în cinematografele din România filmul de acțiune „Baby Driver” - un thriller exploziv, cu trei câștigători de Oscar în distribuție: Kevin Spacey, Jamie Foxx şi Paul Williams. Avându-l drept protagonist pe Ansel Elgort, producția Sony Pictures realizată de Edgar Wright ridică adrenalina la maximum prin curse palpitante de mașini, o poveste atipică de dragoste și o coloană sonoră atemporală.

28
/06
/17

„(...) e suficient să urci o stradă pentru ca, întorcînd capul, să ţi se deschidă o privelişte ce-ţi taie respiraţia... E ca într-o gravură de Escher, unde te aştepţi să vezi oameni mergînd cu capul în jos pe străduţa de dedesubt. (...)” – Alex Leo Șerban. Îndrăgitul criticul de film ar fi împlinit, astăzi, 58 de ani. În amintirea lui Leo publicăm (via liternet.ro) una dintre nenumăratele și savuroasele sale impresii de călătorii (scrisori)

28
/06
/17

Între 23 și 25 iunie, Fundația ParteR cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea organizează cea de-a patra ediție a Festivalului Dobrojazz – festival internațional de ethno-jazz – care va avea loc la Tulcea, în curtea Casei Avramide (str. Progresului 32). Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 23 iunie, începând cu ora 20.00.

27
/06
/17

REPORTAJ Pentru turistul nefamiliarizat nici cu Orientul, nici cu războaiele, Palestina este o lume aparte, cu bazarurile ei stridente, cu Râul Iordan și Marea Moartă, cu orașe care au scris istorie, cu tabere de refugiați și legende biblice la tot pasul, cu focuri de armă în plină stradă, cu nopți liniștite în deșert, cu nesfârșite atracții și contradicții.

26
/06
/17

„Toţi avem păcate, unele mai mari, altele mai mici. De la minciună şi mândrie, până la invidie, egoism şi ură, de la lene şi gelozie, până la ignoranţă, poftă şi necunoaştere. Toate sunt păcate care, într-un fel sau în altul, sunt pedepsite (...) iar scopul final al acestei judecăţi supreme este reinstaurarea echilibrului între toate” – Dorel Vișan. Actorul născut la Tăușeni, județul Cluj, pe 25 iunie 1937, a împlinit 80 de ani!

26
/06
/17

De numele cărţii „Sinaia, Oraşul Elitelor” scrisă de către arhitectul Dan Manea se leagă mai multe premiere. Ultima noutate absolută pentru piaţa cărţii din România este faptul că o carte despre oamenii, istoria şi arhitectura unui oraş a inspirat un film!

26
/06
/17

În 28 iunie se împlinesc 150 de ani de la nașterea dramaturgului, poetului și eseistului Luigi Pirandello (28 iunie 1867 - 10 decembrie1936), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1934. Iubitorii teatrului pot vedea, în această seară, de la ora 21.10, pe TVR 2, spectacol realizat în colaborare cu Teatrul Național Vasile Alexandri din Iași: „Șase personaje în căutarea unui autor”.

25
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE. „Unul din cei mai mari moraliști ai tuturor timpurilor.” Așa a fost caracterizat imediat după moarte filosoful și eseistul Emil Cioran (1911-1995).

25
/06
/17

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București, ajuns la cea de-a noua ediție, se va desfășura între 1 și 30 iulie, aducând în capitală 40 de reprezentații ale trupelor românești și internaționale, nouă țări participante și 300 sute de artiști care vor susține reprezentații în 10 zone cheie.