Expoziția „Perspective” de Mircia Dumitrescu, la Muzeul Național de Artă al României
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-perspective-de-mircia-dumitrescu-la-muzeul-national-de-arta-al-romaniei/

Începând cu data de 8 octombrie 2021 până la 30 ianuarie 2022, la parterul Galeriei Naţionale de la Muzeul Naţional de Artă al României, va putea fi vizitată expoziţia „PERSPECTIVE” de Mircia Dumitrescu, ce prezintă lucrări de desen, gravură, pictură, sculptură şi tapiserie.

Un articol de Liliana Matei|6 octombrie 2021

„PERSPECTIVE” este expoziția personală care încheie seria lansată în anul 2021, începând cu cea organizată la Muzeul Național Controceni, intitulată Spațiu românesc cu oameni și sfinți (10 iunie – 4 iulie), la Biblioteca Academiei Române, Sala Theodor Pallady, intitulată Călătoria (29 iunie – 1 August), la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, intitulată Dialogul tehnicilor (9 iulie – 1 August).

Expoziția „PERSPECTIVE” a profesorului universitar dr. Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Acadmiei Române, invită publicul la o experienţă vizuală inedită, spectaculoasă, monumentală prin viziune și construcție, cu o expresivitate artistică impresionantă.

Acad. Nicolae Breban spunea la vernisajul expoziției artistului de la Biblioteca Academiei Române, în anul 2016: „Mircia Dumitrescu ne oferă spectacolul unui om care intră în senectute cu o forţă, cu o amploare a unui geniu neaşteptat pentru el şi pentru noi toţi. Acest artist are o anumită spaimă de deschidere, de etalare, care e o spaimă de el însuşi, de fapt. Or, în cele din urmă, Mircia Dumitrescu s-a învins pe sine însuși şi ne prezintă spectacolul splendid al unei mari personalităţi, de care noi, scriitorii, suntem mândri. ”

Parterul Galeriei Naționale

Muzeul Național de Artă al României

Program: miercuri – duminică, 10 – 18

Ultima intrare se face la 17:30.

Preț bilet: 12 lei / 6 lei / 3 lei

Foto: MNAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.