Fanfara Ciocarlia invitata sa cante la concertul dedicat laureatului Nobel
https://www.ziarulmetropolis.ro/fanfara-ciocarlia-invitata-sa-cante-la-concertul-dedicat-laureatului-nobel/

Fanfara Ciocârlia a fost invitată să cânte la concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace din acest an, care va avea loc la Oslo Spektrum, pe 11 decembrie. În fiecare an, concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace reuneşte o serie de artişti talentaţi şi celebri din lumea întreagă, care îi aduc acestuia un tribut. […]

Un articol de Andrada Văsii|23 noiembrie 2012

Fanfara Ciocârlia a fost invitată să cânte la concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace din acest an, care va avea loc la Oslo Spektrum, pe 11 decembrie.

În fiecare an, concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace reuneşte o serie de artişti talentaţi şi celebri din lumea întreagă, care îi aduc acestuia un tribut. Concertul care rezultă astfel reprezintă un amestec unic de melodii şi de stiluri muzicale, de la muzică clasică la rap, informează nobelpeaceprizeconcert.org.

Concertul de la Oslo va fi organizat la o zi după ceremonia oficială de înmânare a acestui premiu prestigios, în decembrie.

Alături de Fanfara Ciocârlia, vor mai urca pe scenă Jennifer Hudson, Seal, grupul portughez OqueStrada, cântăreaţa norvegiană Susanne Sundfør, duetul Karpe Diem şi cântăreaţa suedeză Laleh.

Prezentatorii acestui concert vor fi actorii Sarah Jessica Parker şi Gerard Butler.

Fanfara Ciocârlia este alcătuită din 12 membri romi din satul Zece Prăjini, judeţul Iaşi. Este cunoscută drept cea mai rapidă fanfară din lume. Trupa a fost descoperită în octombrie 1996 de inginerul de sunet Henry Ernst, din Berlin, care a şi promovat-o. De atunci, formaţia a devenit celebră, piesele ei fiind preluate şi prelucrate de numeroşi DJ-i, trupe şi orchestre din întreaga lume.

Câştigătoare a prestigiosului premiu muzical al Radio BBC, la categoria „muzică europeană”, Fanfara Ciocârlia s-a făcut cunoscută şi iubită în întreaga lume şi prin interpretări inedite ale unor piese celebre, cum ar fi tema muzicală a seriei „James Bond” şi „Caravana” lui Duke Ellington, cărora le-a impregnat amprenta muzicii rome. Varianta lor pentru piesa „Born To Be Wild” a fost inclusă, în 2006, în filmul „Borat”, cântecul fiind folosit şi într-o campanie publicitară pentru televiziune a IKEA Marea Britanie.

Cu opt albume lansate şi peste 1.200 de concerte susţinute în cei 15 ani de carieră, Fanfara Ciocârlia este considerată un bun exemplu de succes – „Un sunet extrem de puternic”, era caracterizată într-un articol al publicaţiei The Times of London maniera interpretativă a formaţiei de lăutari.

 

 

Sursa: Mediafax

12
/06
/17

În a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie) a fost prezentat spectacolul de dans aerian ”TANGO LA ALTITUDINE II”, semnat de coregrafa argentiniană Brenda Angiel, continuarea unui spectacol prezentat anterior tot la FITS de aceeași companie. Un performance în aer, în lumini, umbre și fum, într-un spațiu care nu mai e spațiu definit de limite ci e libertate și respirație largă.

12
/06
/17

Teatrul Național din Timișoara vă invită în zilele de 11, 12 și 13 iunie, de la ora 19:00, la Sala 2, la spectacolul GYPSIES. După ce a avut numeroase reprezentații în Germania, la Deutsches Theater Berlin și la Staatstheater Braunschweig, spectacolul va avea trei reprezentații în România, la Teatrul Național din Timișoara.

11
/06
/17

Mii de oameni au invadat străzile Sibiului în cea de-a doua zi de FITS încă de la orele amiezii, când povestea itinerantă „Zâna, cerbii și tăietorii de lemne” i-a condus pe cei prezenți pe Pietonala Nicolae Bălcescu într-un basm asiatic fermecător. În paralel cu spectacolul de stradă, iubitorii de artă sau discuții culturale au asistat la dialogurile pline de sensibilitate ale lui George Banu cu invitații speciali ai festivalului sau la discuția lui Cătălin Ștefănescu cu Robert Wilson pentru Garantat 100%.

11
/06
/17

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și-a desemnat câștigătorii, sâmbătă seară, pe 10 iunie, la Teatrul Național Cluj. Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Staropramen, i-a fost acordat lungmetrajului Familia mea fericită/ My Happy Family, povestea georgiană regizată de Nana Ekvtimishvili și Simon Gross. Imaginea filmului este semnată de Tudor Panduru, prezent la eveniment. Gala de închidere, la care marele invitat a fost actorul Alain Delon, va fi difuzată duminică, 11 iunie, de la ora 21.10, pe TVR 1.

11
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Războaiele, revoluțiile, schimbarea regimului politic influențează mai totdeauna destinul oamenilor. Un absolvent al liceului Sf. Sava ar fi devenit, probabil, un merituos scriitor român, continuând acea serie strălucită manifestată între războaie și străinătatea i-ar fi fost doar loc de vacanță. Înstrăinarea silită avea însă să joace un rol de căpetenie în modelarea celui prea bine cunoscut ca poet, prozator, eseist și traducător de valoare europeană. E vorba de Vintilă Horia (1915-1992), absolvent al Facultății de Drept din București și al celei Catolice de literatură din Paris.

10
/06
/17

"Sunt mai iubit în lumea întreagă decât în Franţa. Este adevărat. În Franţa, întotdeauna am deranjat", a spus Alain Delon într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, unde primeşte Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

10
/06
/17

Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a debutat în forță azi, cu expoziții, ateliere pentru actori și dansatori, seminarii și conferințe. Astfel, Facultatea de Litere şi Arte, Teatrul Gong, Primăria Municipului Sibiu, Hotelul Împăratul Romanilor, Muzeul de Artă Contemporană, Casa de Cultură a Studenților și Librăria Habitus au găzduit lucrări de artă decorativă, pictură și fotografie, iar Dorte Lena Eilers - editor al revistei „Theater der Zeit” - s-a aflat în dialog cu Octavian Saiu.

09
/06
/17

„Mă simt jenată când aud laude”, spune actriţa Tora Vasilescu într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, realizat la Cluj-Napoca. Ea va primi Premiul de Excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), la Gala de închidere care va avea loc sâmbătă seară.

09
/06
/17

Teatrul Metropolis prezintă în luna iunie spectacolul „Secretul doctorului Honigberger” după Mircea Eliade, în regia lui Dragoș Galgoțiu, spectacol ce va face parte din seria teatrală „Misterele Bucureștiului”. Premiera spectacolului va avea loc miercuri 14 iunie 2017,de la ora 19:00.

09
/06
/17

Renumitul regizor, scenarist și producător austriac Ulrich Seidlvine la TIFFcu cel mai nou film al său.Safari va fi proiectat în prezența sa sâmbătă, pe 10 iunie, de la ora 20:30, la Cinema Florin Piersic, și va fi urmat de o discuție despre film.