Fantasia-Appassionata, cu Alexandru Tomescu, la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/fantasia-appassionata-cu-alexandru-tomescu-la-sala-radio/

Violonistul Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, cel care se bucură de privilegiul de a cânta pe celebra vioară Stradivarius Elder – Voicu din 1702, va interpreta Fantasia-Appassionata în sol major, lucrare definitivată în 1860 de compozitorul şi violonistul belgian Henri Vieuxtemps. Concertul va avea loc miercuri, 16 martie de la ora 19.00, la Sala Radio. Dirijor, Radu Postăvaru.

Un articol de Petre Ivan|9 martie 2016

Alexandru Tomescu a evoluat de nenumărate ori atât alături de Orchestra de Cameră Radio, cât şi alături de Orchestra Naţională Radio, pe scena Sălii Radio, dar şi peste hotare, în turnee în Europa şi Asia.

Mai multe concerte de Mozart, Bruch sau Mendelssohn, susţinute de Alexandru Tomescu alături de cele două ansambluri, s-au materializat în înregistrări lansate de către Editura Casa Radio.

Născut la Iaşi într-o familie de muzicieni – mama sa artistă lirică, iar tatăl prim-contrabasist al orchestrei simfonice – Radu Postăvaru a fost student al Conservatorului “George Enescu” din Iaşi, iar din 1990 s-a mutat la Bucureşti, pentru a urma cursurile clasei de compoziţie-dirijat a Universităţii Naţionale de Muzică.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet, aici şi aici.

Foto:  Alexandru Tomescu – orchestreradio.ro

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.

20
/07
/22

În perioada 20-22 iulie, se va desfășura pe coasta dalmată un festival original organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura, cu aportul a numeroși muzicieni români, mai precis Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București.

18
/07
/22

Peste 272.000 de participanți au celebrat muzica pe domeniul Castelului Banffy, la cea mai mare ediție din istoria festivalului