Fantezie, umor, personaje fantasice, dar și adevăruri profunde puse pe scena Teatrului Coquette
https://www.ziarulmetropolis.ro/fantezie-umor-personaje-fantasice-dar-si-adevaruri-profunde-puse-pe-scena-teatrului-coquette/

Teatrul Coquette vă invită sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 11.00, la spectacolul „Hainele cele noi ale Împăratului”, iar de la ora 19.00 actriţa Dana Voicu vă aşteptă la „Îngerul pantofilor” (foto). Duminică, de la ora 11.00, „Califul Barză” şi prietenii lui vă poftesc să le fiţi alături în fantastica lor aventură.

Un articol de Liliana Matei|3 aprilie 2023

Hainele cele noi ale Împăratului, la Teatrul Coquette

Celebrul basm a lui Hans Christian Andersen a dat naștere unui spectacol plin de umor și învățăminte. În esență este o poveste despre mândrie, minciună și adevăr, evocată cu talent de actorii Teatrului Coquette.

Împăratul, căci despre el este vorba își dorește mereu să fie cel mai iubit, dar din păcate nu prea stie cum sa obțină această dragoste unanimă din partea supușilor. De aceea începe să creadă că prin apariția lui în public în haine care mai de care mai frumoase sau mai sclipitoare reușește să-și cucerească poporul, care nu-și dorește altceva decât un suveran bun, drept și înțelept. Oare va reuși acesta să se facă plăcut și acceptat cu adevărat de către popor? O poveste cu haz, răsturnări de situație și cu tâlc, la care Teatrul Coquette vă așteaptă în această primăvară.

Cu: Ruxandra Bălașu, Mihai Căpățînă, Gabriel Costan și Ingrid Bonța

Îngerul pantofilor, după Giovanna Zoboli

În goana după lucruri mărunte, avuție sau prestigii efemere, am uitat să mai simțim. Oare unde ne grăbim? Tatăl lui Simone a clădit, pantof cu pantof, un imperiu de o valoare inestimabilă: Imperiul Pantofilor. Însă în acea noapte rece, ca niciodată, Simone l-a luat pe tatăl său de mână și i-a arătat ce era chiar acolo, în fața lor, și tatăl nu văzuse până atunci. Ce era cu adevărat important.

„Îngerul pantofilor” este un spectacol despre nenumăratele feluri în care iubirea se poate manifesta, când timpul se oprește în loc și vedem, prin ochii unui copil, „nevăzutul”.


Cu: Dana Voicu
Un spectacol realizat cu sprijinul UNITER.

Califul Barză, un spectacol pentru copii și adulți

Spectacolul este inspirat din minunatele povești din 1001 Nopți” și reprezintă dramatizarea basmului „Califul Barză” a lui Wilhelm Hauff, o frumoasă poveste construită cu mult umor adecvat atât pentru copii cât și pentru adulți, cărora le promitem o porție bună de râs.

Pretențiosului Calif i se întinde de către vicleana și răzbunătoarea vrăjitoare Kashira o cursă, din care el împreună cu marele vizir trebuie să iasă cu brio, pentru a salva orașul din ghearele lui Mizra, fiul Kashirei. Vrăjitoarea le vinde o licoare fermecată, care îi transformă în animale. Aceștia uită cuvântul magic de transformare din nou în oameni și astfel rămân berze. Pentru a se salva trec prin diferite peripeții, dar primesc ajutorul unei frumoase prințese, transformată în bufniță de către aceeași vrăjitoare.

Cu: Mihai Căpățînă, Ruxandra Bălașu și Ingrid Bonța, scenografia este semnată de Daniel Divrician

Biletele sunt disponibile online: www.iabilet.rowww.eventim.ro/rowww.kompostor.rowww.blt.rowww.mystage.ro.

Rezervări: 0754 990 017, [email protected].

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.