Fashion show inedit la ARCUB în închiderea expoziţiei „Chimonoul întâlneşte ia”
https://www.ziarulmetropolis.ro/fashion-show-inedit-la-arcub-in-inchiderea-expozitiei-chimonoul-intalneste-ia/

Inaugurată în urmă cu o lună la ARCUB, expoziţia „Chimonoul întâlneşte ia” curatoriată de Iulia Gorneanu a avut parte de un finisaj special în seara zilei de miercuri, 21 iulie, în pasajul Hanului Gabroveni. Fashion styling show-ul – sub direcţia artistică a lui Alin Gălăţescu – s-a desfăşurat în prezenţa Ambasadorului Japoniei în România, ES Dl Hiroshi Ueda şi a prezentat ţinute ale designerilor români în ritmuri de muzică live interpretată de Jezebel.

Un articol de Petre Ivan|23 iulie 2021

Evenimentul a închis expoziția „Chimonoul întâlnește ia” care a prezentat în oglindă simboluri ale culturii nipone şi culturii autohtone şi a marcat 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România. Expoziția a fost organizată sub auspiciile Ambasadei Japoniei în România, de Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural Expo Arte şi ARCUB și a prezentat, între 24 iunie și 22 iulie, chimonouri şi ii din colecțiile Iuliei Gorneanu şi Mihaelei Bădin Chilian prezentate într-un discurs vizual atemporal, creat cu ajutorul artistei japoneze Ayako Funatsu.

În ton cu spiritul expoziției curatoriate de Iulia Gorneanu, evenimentul de închidere a prezentat o abordare unică a temelor de stilism în care cele două elemente vestimentare – chimonoul japonez și ia românească au fost integrate în ținute moderne, dovedind caracterul atemporal al acestora.

„E un demers spectacular și inedit de a demonstra că aceste simboluri estetice sunt atemporale și pot oricând să facă parte din cele mai moderne abordări. Ne-au fost aproape o mulțime de designeri români cărora le multumesc,” declară Alin Gălățescu, directorul artistic al fashion show-ului de la ARCUB.

Evenimentul de închidere „Chimonoul întâlnește ia – Fashion styling show” a prezentat creații ale designerilor români Aleha Toncea, Alexandra Calafeteanu, Atelier Bolero – Anca Balas și Ketty Nicolescu, IE Clothing – Emilia Tudoran și Iulia Ghenea, Laura Caraman, Mihai Manciu, Mitiliane Couture – Andreea Simona, Raluca Soare – Parapli Solèy, cu accesorii asigurate de Atelier Danessa.

Mulțumiri speciale sunt aduse de organizatorii evenimentului Iuliei Gorneanu, Agenției MRA, echipei de backstage formată Larisa Movila, Laura Karaman, Emilia Tudoran. Din echipa show-ului au mai făcut parte make-up artist Laura Perian și hair artist Ana Maria Mortasipu.

Organizat de Centrul Cultural Expo Arte şi ARCUB, „Chimonoul întâlnește ia – Fashion styling show” face parte din seria de evenimente FASHION Moments marca Alin Gălățescu.

 

09
/08
/22

La împlinirea a 150 de ani de la nașterea primului academician provenit din rândul artiștilor plastici, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociatia Pro Valores, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice „Gheorghe Petrașcu”.

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!