„Faust” își caută din nou Margareta la Teatrul Naţional „Radu Stanca”
https://www.ziarulmetropolis.ro/faust-isi-cauta-din-nou-margareta-la-teatrul-national-radu-stanca/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu anunţă deschiderea înscrierilor pentru rolul Margaretei din spectacolul „Faust” în regia lui Silviu Purcărete.

Un articol de Andrada Văsii|29 martie 2013

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu anunţă deschiderea înscrierilor pentru rolul Margaretei din spectacolul „Faust” în regia lui Silviu Purcărete.

Margareta, simbol al inocenţei şi al tinereţii în textul lui Goethe este reprezentată în spectacolul lui Silviu Purcărete ca un personaj multiplicat, iluzoriu, interpretat de şapte fetiţe. Aflat la cea de-a treia generaţie, ansamblul de Margarete urmează să fie schimbat în toamna acestui an ca urmare a limitei de vârstă impusă de rol.

Acest apel se adresează fetelor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 12 ani. Castingul va avea loc în datele de 7 și 8 aprilie, de la ora 12:00, la sediul Teatrului Național din Sibiu, iar programarea la interviu se face prin email la adresa [email protected] sau prin telefon la numărul 0731 909 288, persoană de contact Luminița Puiuleț. La interviu, candidatele vor avea de interpretat un cântec, de preferabil în limba germană. Castingul se va desfășura în prezența compozitorului Vasile Șirli, directorul muzical al Disneyland Paris.

Considerat un moment de referinţă în istoria teatrului românesc- „Faust” după Goethe – în regia lui Silviu Purcărete, se distinge prin viziunea regizorală şi complexitatea rolurilor prezentate în construcţia barocă stăpânită până la cele mai mici şi grăitoare detalii: decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare cu efecte sonore adecvate acelei ambianţe funambuleşti, proiecţii video ingenios şi convingător articulate în arhitectura întregului demers scenic creat monumental prin jocul actorilor într-o hală industrială dezafectată.

Spectacolul a avut premiera în 2007, în cadrul Programului „Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007”, fiind prezentat mai apoi în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de la Edinburgh.

Foto credit: Sebastian Marcovici

 

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.