Felicia Filip sustine un concert extraordinar la Studioul Experimental de Opera si Balet
https://www.ziarulmetropolis.ro/felicia-filip-sustine-un-concert-extraordinar-la-studioul-experimental-de-opera-si-balet/

Soprana Felicia Filip va fi protagonista concertului anual „Crăciunul Feliciei”, eveniment programat sâmbătă, 15 decembrie, la Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti (ONB), informează Biroul de presă al primei scene lirice a ţării.   Printre invitaţii sopranei se vor număra actorul George Mihăiţă, prim-balerina Corina Dumitrescu, violoncelistul Anton Niculescu, pianista Ioana Maxim, actorul Valentino Tiron […]

Un articol de Andrada Văsii|7 decembrie 2012

Soprana Felicia Filip va fi protagonista concertului anual „Crăciunul Feliciei”, eveniment programat sâmbătă, 15 decembrie, la Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti (ONB), informează Biroul de presă al primei scene lirice a ţării.

 

Printre invitaţii sopranei se vor număra actorul George Mihăiţă, prim-balerina Corina Dumitrescu, violoncelistul Anton Niculescu, pianista Ioana Maxim, actorul Valentino Tiron de la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti.

Vor fi prezenţi cantautorul George Coman şi compozitorul Andrei Tudor, care a compus special pentru acest eveniment un imn închinat Naşterii Sfinte pe versurile mamei sale, Andreea Andrei, dedicat sopranei Felicia Filip, dar şi formaţia corală „Sunetul muzicii”, condusă de prof. Cristina Manoleanu şi elevii Şcolii de Balet Studio M, condusă de prof. Magdalena Rovinescu.

Potrivit sursei citate, miercuri, 12 decembrie, aceeaşi sală a ONB va găzdui concertul special de sărbători „Iisus se naşte!”, eveniment prin intermediul căruia Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” din cadrul ONB, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, propun publicului meloman, pentru al treilea an, un concert special, alcătuit din muzică sacră şi colinde.

Solişti ai ONB, printre care Ana Maria Comşa, Sorana Negrea, Rodica Vică, alături de studenţi şi masteranzi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Stanca Manoleanu, Ramona Păun, Evelin Marinaş, vor aduce publicului muzică de bună calitate, împreună cu pianista Luminiţa Berariu, maestru acompaniator.

Anul acesta, echipei de realizatori ai spectacolului li se alătură Corul de Copii ONB, pregătit de Smaranda Morgovan şi acompaniat de pianista Eugenia Şandru.

 

 

Sursa: Agerpres

29
/06
/15

În vârstă de 74 de ani, tenorul spaniol Placido Domingo va oferi, în încheierea stagiunii de la Teatro Real din Madrid, un mic concert în locul reprezentației prevăzute cu opera Gianni Schicchi, de Giacomo Puccini. Domingo a mărturisit că este extrem de marcat de moartea surorii sale şi nu este în stare că joace în acest spectacol.

28
/06
/15

Ascunși în spatele unor inițiale, doi bărbați, emigrantul politic AA și migrantul economic XX, se înfruntă într-un subsol în „Emigranții”, piesa lui Sławomir Mrożekde la a cărui naștere, pe 29 iunie 1930, aniversăm 85 de ani. Această montare, în regia TV a lui Andrei Măgălie, a pornit ca un pariu reușit, o propunere de teatru independent a unui trio de proaspeți absolvenți – doi actori, Lari Giorgescu și Silvian Vâlcu, și un scenograf, Vladimir Turturică.

28
/06
/15

CRONICĂ DE FILM Nominalizată la Premiile Academiei Europene de Film şi la Premiile Cesar, excentrica animaţie franceză „Jack şi mecanica inimii”, de Mathias Malzieu şi Stephane Berla, care a deschis cea de-a doua ediţie anime’st Braşov (25-28 iunie), este un romance muzical cu influenţe steampunk.

27
/06
/15

CRONICĂ DE FILM Ce au în comun nişte oi dornice de emancipare şi aventură, trolii din cutie consideraţi, pe nedrept, monştri şi mai multe ouă tari cu înclinaţii mafiote? Toţi sunt personajele din trei filme prezentate în cea de-a doua zi a anim’est-ului braşovean (25-28 iunie).

26
/06
/15

În urmă cu 29 de ani, în dimineaţa zilei de 26 iunie, tovarăşul Nicolae Ceauşescu împreună cu tovarăşa Elena Ceauşescu inaugurau cu mare fast noul Palat al Pionierilor şi Şoimilor Patriei din Capitală. Instituţia avea “o misiune nobilă faţă de Partid şi ţară, aceea de a forma oameni, de a făuri conştiinţe", după cum sublinia cu elan marele conducător.

26
/06
/15

Joc teatru puțin pentru că așa a fost să fie destinul meu, pentru că în România posturile în teatre sunt blocate, colaboratorii sunt puțini și aceeași peste tot, pentru că se formează trene de admirație, pentru că am făcut film și mi s-a pus ștampila că sunt actriță “de film”, cu toate că am 6 ani de “antrenament” pentru teatru și roluri principale deja făcute la niste regizori mari și minunati (ce bine că ei au avut încredere în mine). – Ana Ularu

25
/06
/15

Cel de-al treilea volum al romanului ”Orbitor” de Mircea Cărtărescu a apărut în Olanda, la Editura De Bezige Bij din Amsterdam, în traducerea lui Jan Willem Bos. După germană, franceză, bulgară, suedeză şi norvegiană, neerlandeză este cea de-a şasea limbă străină în care trilogia ”Orbitor” (peste 1500 de pagini) va fi citită integral.

25
/06
/15

Până pe data de 15 august, comedianții din România pot să se înscrie la cea de a treia ediție a concursului de stand-up comedy, direct pe site-ul festivalului. Aflat la cea de-a treia ediție, STAND UP FEST îi invită pe comedianții români la cel mai mare duel al glumelor.

25
/06
/15

10 zile, peste 2500 de artişti şi invitaţi speciali din peste 50 de ţări, 300 de evenimente desfăşurate în mai mult de 60 de spaţii, printre care biserici, situri istorice, pub-uri, dar şi clasicele săli de spectacol, 150 de premiere, peste 600.000 de vizitatori – pe scurt Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Sâmbătă, 27 iunie, de la ora 21.10, telespectatorii TVR 1 şi TVR HD sunt invitaţi să urmărească Gala Celebrităţilor, spectacol ce a avut loc la Sala Thalia din Sibiu şi a marcat întregul parcurs al festivalului.

25
/06
/15

Teatrul Ion Creangă readuce în actualitate „Cartierul poveștilor”, un spectacol interactiv plin de culoare, dedicat tinerilor spectatori cu vârsta peste 4 ani. Concept inedit „Cartierul poveștilor” a călătorit cu succes la festivaluri din Israel, Franța, Singapore și România, iar acum revine în programul Teatrului Ion Creangă în stagiunea estivală 2015 într-o variantă adaptată, realizată cu sprijinul Ambasadei Statului Israel la București.