Festivalul de Teatru pentru Copii: cum să spui 1.000.000 de poveşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-teatru-pentru-copii-cum-sa-spui-1-000-000-de-povesti/

Festivalul de Teatru pentru Copii va începe în curând. Teatrul Ion Creangă a definitivat programul celei de-a IX-a ediţii a Festivalului „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” şi a pus în vânzare biletele şi abonamentele.

Un articol de Andrada Văsii|23 septembrie 2013

Festivalul de Teatru pentru Copii va începe în curând. Teatrul Ion Creangă a definitivat programul celei de-a IX-a ediții a Festivalului „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” și a pus în vânzare biletele și abonamentele.

Iniţiat în anul 2005, de către Cornel Todea, Festivalul de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” îşi propune să fie un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri şi ateliere de teatru.

Ca recunoaştere a valorii sale, festivalul a primit titulatura de Festival ASSITEJ – Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret – cea mai prestigioasă organizaţie mondială de profil.

Toată familia vine la Festivalul de Teatru pentru Copii

Între noutățile acestei ediții a festivalului, s-ar putea încadra şi extinderea selecției în rândul teatrelor a căror activitate se adresează cu predilecție publicului  matur, dar în repertoriul cărora se găsesc și spectacole pentru copii: Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul de Operetă „Ion Dacian”.

Festivalul de Teatru pentru Copii

Producţia „Renart Vulpoiul” va putea fi vizionată la Festivalul de Teatru pentru Copii.

Pe lângă reprezentațiile de la Sala Rapsodia, de pe strada Lipscani, actualul și temporarul sediu al Teatrului Creangă, publicul se va putea întâlni la Festivalul de Teatru pentru Copii cu oaspeți veniți din Marea Britanie, Belgia, Franța, Italia și Bulgaria, sau din Oradea, și pe scenele de la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Excelsior, în spațiile oferite reprezentațiilor de Centrul Cultural UNESCO „Nicolae Bălcescu”, Grădinița Miruna, Școala Gimnazială „Anastasia Popescu”, Școala Gimnazială „Elena Văcărescu”.

Info:

Biletele și abonamentele au fost deja puse în vânzare la casa de bilete a Teatrului Ion Creangă (sala Rapsodia de pe str. Lipscani nr.53, program de miercuri până duminică) și a teatrelor partenere. Acestea au prețuri foarte mici, astfel încât întreaga familie să se poată bucura, împreună, de poveștile copilăriei.

Foto credit: Spectacolul „Renart Vulpoiul” (Festivalul de Teatru pentru Copii)

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

16
/03
/17

Cea de-a opta ediție a Festivalului Serile Filmului Românesc (10 – 14 mai 2017) îi este dedicată regizorului Cristian Mungiu. Cinefilii și îndrăgostiții de film românesc vor avea ocazia să se întâlnească cu regizorul în prima zi de festival. Noutatea din acest an este că selecția filmelor din festival este realizată chiar de invitatul special – Cristian Mungiu, în colaborare cu Ambasadorul cultural, Irina – Margareta Nistor.

16
/03
/17

CRONICĂ DE FILM „Silence”, cel mai nou film al legendarului regizor american Martin Scorsese, realizat după un roman japonez, aspiră la clasicism.

15
/03
/17

Judith State este Sandra din filmul „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, fapt care îi aduce o nominalizare la Premiile Gopo pentru „Cea mai bună actriță într-un rol secundar”. Însă Judith State nu este actriță, ea vine din zona dansului. Cum se împacă, așadar, filmul și dansul contemporan?

15
/03
/17

Face parte din generaţia tânără de actori şi a absolvit Facultatea de Teatru de la Universitatea, Iaşi, la clasa profesorului Sergiu Tudose, în 2003. A debutat ca actor la Teatrul Național din Târgu Mureş. Colaborează permanent cu Teatrul "Tony Bulandra" din Targoviște, Teatrul “L.S. Bulandra” din București și urmează să joace la Teatrul Metropolis din București, în spectacolul “Histerical blindness”, în regia lui Cristi Juncu, spectacol care se află deja în repetiții și care va avea premiera în primăvara lui 2017.

15
/03
/17

Între permanenţele istoriei noastre se numără, fără discuţie, acţiunile de tip hei rup! Când, în apropierea jubileului de 40 de ani de domnie ai regelui Carol I, în 1906, s-a hotărât omagierea într-un fel a monarhului şi implicit a realizărilor din timpul lui, şantierul apărut pe mlaşinile şi smârcurile Filaretului au stârnit uimire.

15
/03
/17

Cea de-a XI-a ediție a Premiilor Gopo, eveniment care răsplătește anual performanța în cinematografia românească, va avea loc marți, 21 martie 2017, în Sala Mare a Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București.

15
/03
/17

În colaborare cu partenerul său pe termen lung, celebra secțiune a Festivalului de Film de la Cannes, Quinzaine des Réalisateurs, BIEFF 2017 aduce în România cel mai recent lungmetraj al legendarului Alejandro Jodorowsky, una din figurile emblematice ale cinema-ului de avangardă, renumit pentru provocatoarele sale capodopere suprarealiste din anii ‘70 („Santa Sangre”, „El Topo”, „The Holy Mountain”).

14
/03
/17

Aşa îl socoteau englezii pe inginerul Gogu Constantinescu (1881-1965), în ajunul Primului Război Mondial. Pricina era puzderia de aplicaţii, inovaţii şi proiecte cu care genialul inventator venea în lumea tehnică a Marii Britanii.

14
/03
/17

Teatrul Național București vă invită la conferința susținută de Andrei Pleșu, cu titlul „Veselul Caragiale?”, la Sala Studio, 19 martie 2017, ora 11.00. În urmă cu mai bine de zece ani, Andrei Pleșu susținea prima sa conferință la Naționalul bucureștean, captivând publicul cu un cuceritor discurs Despre inimă.

14
/03
/17

Celebrul pianist Dan Grigore, artist singular, încadrat de celebra publicație Les grands pianistes du XX-ème siècle între 4 cele mai importante nume ale pianisticii pe care România le-a dat lumii, alături de Clara Haskil, Dinu Lipatti și Radu Lupu, va concerta la Sala Radio vineri, 17 martie 2017, în compania Orchestrei Naționale Radio.

14
/03
/17

O știm și o îndrăgim din “Saltimbancii (1981) – adaptarea nuvelei lui Cezar Petrescu "Fram, ursul polar" -, din „Iarna Bobocilor” (1977), din „Pruncul, Petrolul şi Ardelenii” (1981), din „Faleze de nisip” (1983) și din multe alte filme. Anul trecut, la două decenii de la retragerea din viața publică, actrița a primit premiul de excelenţă la cea de-a 15-a ediţie a TIFF. Carmen Galin împlinește, astăzi, 71 de ani!

14
/03
/17

În era internetului și a vieții trăite pe fast-forward, TimeAholics de Bogdan Capșa e, din punctul meu de vedere, un spectacol absolut necesar pentru tânăra generație. O combinație echilibrată de umor și înțelepciune, el pune în scenă un scenariu pe cât de utopist, pe atât de înfricoșător- tu ce ai face dacă ai putea cumpăra timp?