Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane continuă la TDR!
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-dramaturgiei-romanesti-contemporane-continua-la-tdr/

Aflat la cea de-a doua ediţie, Festivalul Dramaturgiei Româneşti Contemporane (5-11 noiembrie) a înregistrat un debut de succes. Ediţia din anul acesta a fost inaugurată cu fast la Muzeul Naţional al Literaturii Române, unde nume sonore din domeniul teatral precum Alexander Hausvater, George Mihăiţă, Rodica Mandache, Octavian Saiu au participat la Conferinţa„100 de ani de teatru românesc” moderată de Ioan Cristescu, directorul MNLR.

Un articol de Petre Ivan|7 noiembrie 2018

În primele zile ale festivalului, publicul bucureștean a avut ocazia de a participa la patru spectacole de teatru bazate pe texte de Gianina Cărbunariu („Kebab”, regia Daniel Iordan –Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava), Alina Suărășan („Margo”, un spectacol în regia câștigătorului primei ediții, Alexandru Maftei – TDR) Dumitru Solomon („Fata Morgana”, direcția de scenă Victor Ioan Frunză –TDR și „Diogene câinele”, regia Felix Crainicu –Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu) sau Bogdan-Cristian Drăgan (care semnează și regia pentru „Salvatorii melcilor” –Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova).

Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane, găzduit de Teatrul Dramaturgilor Români, continuă săptămâna aceasta cu spectacole din București și din provincie dintre care amintim „Scrisori de pe front” în regia lui Vlad Massaci (premieră oficială la Teatrul Mic), „N-ai tu treabă!” în regia lui Alexandru Dabija (cu Marcel Iureș și Alexandru Voicu, producător Teatrul ACT) „Numitorul comun” și „Breaking News” (producător Teatrul de Comedie), „Despre olteni, cu dragoste” (Teatrul Nottara) sau „Sectorul S” (Teatrul „Sică Alexandrescu” Brașov).

Juriul compus din George Mihăiță, Ioan Cristescu, Radu Herjeu, Carmen Dominte și Horia Gârbea vor stabili câștigătorii acestei ediții în Gala din 11 noiembrie (ora 19.00). Cea mai bună piesă a Concursului Național de Dramaturgie Românească va fi aleasă de către juriul compus din Lucia Verona, Horia Gârbea, Ioan Cristescu.

Biletele pentru spectacolele din festival pot fi achiziționate pe www.bilet.ro sau rezervate la 0756021106.

Foto: Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane – facebook

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”