Festivalul Internaţional de Film pentru Copii, Kinodiseea, la a IV-a ediţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-de-film-pentru-copii-kinodiseea-la-a-iv-a-editie/

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii – Kinodiseea – se va desfăşura între 16 şi 21 noiembrie, în Bucureşti, la Cinema Studio, Cinema Eforie şi Sala Elvira Popescu, informează organizatorii. Kinodiseea revine cu un caleidoscop de filme distractive, educative şi stimulatoare pentru copii şi părinţi. Cu mic, cu mare, spectatorii […]

Un articol de Andrada Văsii|30 octombrie 2012

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii – Kinodiseea – se va desfăşura între 16 şi 21 noiembrie, în Bucureşti, la Cinema Studio, Cinema Eforie şi Sala Elvira Popescu, informează organizatorii.

Kinodiseea revine cu un caleidoscop de filme distractive, educative şi stimulatoare pentru copii şi părinţi. Cu mic, cu mare, spectatorii se vor putea bucura în acest an de o secţiune specială dedicată filmelor clasice Disney şi vor putea participa la ateliere de iniţiere în cinematografie, precum şi la un bal mascat.

Cele mai bune opt lungmetraje pentru marele ecran ale anului 2012, premiate la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi la European Film Awards, sosesc în competiţie la Kinodiseea, în premieră naţională. Capetele de afiş sunt „Zarafa”, povestea prieteniei dintre un băieţel şi o girafă şi a călătoriilor lor pline de neprevăzut, „Gattu”, un film despre un oraş fantastic, şi „Dragonul de gheaţă”, povestea unui băiat aflat în căutarea unui nou cămin, ce trece printr-o mulţime de aventuri, se îndrăgosteşte pentru prima oară, descoperă balenele şi îşi face prieteni neobişnuiţi.

Filmele provin din Cehia, Olanda, Franţa, Suedia, India, Estonia şi Letonia şi sunt atât producţii de animaţie, cât şi cu actori. La finalul proiecţiilor speciale ale filmelor din competiţie, copiii îi vor putea întâlni pe regizorii sau pe actorii de pe marele ecran şi le vor putea pune întrebări legate de filme.

Proiecţiile sunt programate în fiecare zi, de la orele 10.00, 12.00 şi 19.00. Accesul la primele două proiecţii şi la Retrospectiva Disney este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Secţiunea specială din acest an este dedicată filmelor Disney, pentru ca cei mici să aibă şansa să urmărească, cot la cot cu adulţii, unele dintre lungmetrajele clasice care au bucurat copilăria multor generaţii. „Cartea junglei”, „Regele Leu” şi „Frumoasa şi Bestia” sunt doar câteva dintre titlurile care vor anima programul Kinodiseea.

„Copiii au nevoie de eroi şi de poveşti, iar accesul la filme de calitate, potrivite pentru vârsta lor, îi va pune faţă în faţă cu eroi adevăraţi, îi va fascina, le va deschide orizontul şi provoca imaginaţia. De aceea am şi înfiinţat acest festival – pentru că acest tip de cultură croită pe măsura celor mici este atât de puţin accesibilă în România, dar atât de necesară pentru minţi mai deschise şi un imaginar mai divers, lucruri care dau culoarea oricărei copilării fericite”, spune directorul festivalului, Daniel Mitulescu.

Filmele, subtitrate sau dublate în limba română, în funcţie de recomandarea de vârstă, se adresează copiilor între 5 şi 14 ani, educatorilor, bunicilor şi părinţilor. Filmele Kinodiseea reuşesc să construiască o punte de comunicare între părinţi şi copii, înlesnind procesul de înţelegere dintre cele două generaţii. Juriul este şi în acest an format din copii, cei mai în măsură să acorde premiul pentru cel mai bun film. Pe lângă selecţia de producţii internaţionale pentru copii, cei mici vor avea ocazia să participe la workshop-uri de actorie, montaj, costume, handmade, susţinute de specialişti care îi vor iniţia în tainele cinematografiei. Mai mult, copiii se vor bucura de nenumărate surprize şi de un bal mascat, unde îşi vor putea întâlni personajele preferate.

Kinodiseea este membru al Asociaţiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) şi partener al celor mai importante festivaluri internaţionale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), Zlin Film Festival (Cehia) şi International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia).

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii – Kinodiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Sectorului 5, Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti.

 

Sursa: Mediafax

04
/12
/17

Expoziţia „Frida Kahlo and Diego Rivera: Polish Context” a fost deschisă la ZAMEK Culture Centre din Poznan în încercarea de a da de urma tabloului „The Wounded Table” văzut ultima dată în 1955, la Varşovia.

04
/12
/17

Scriitorul american Christopher Bollen este marele câștigător din 2017 al Bad Sex in Fiction Award, un trofeu literar insolit, care recompensează cea mai proastă scenă de sex tipărită într-un roman publicat în anul în curs. Romancierul american a fost recompensat pentru volumul său "The Destroyers", ce conține un paragraf în care protagonistul își compară organele genitale cu "un triunghi de biliard"

03
/12
/17

ANCHETĂ Vă prezentăm cinci dintre cei mai promiţători tineri regizori români de film ai momentului. Nu au debutat încă în lungmetraj, dar sunt şanse mari - scurtmetrajele lor stau deja mărturie - să tot auzim de ei în anii următori: Octav Chelaru, Ana-Maria Comănescu, Ruxandra Ghiţescu, Roxana Stroe şi Andrei Tănase.

01
/12
/17

CRONICĂ DE FILM Intrat în cinematografe de 1 decembrie, „Mariţa”, de Cristi Iftime, este cel mai reuşit debut românesc lansat în 2017 în săli. Un film despre stările şi emoţiile pe care le declanşează atmosfera unică dintr-o familie, fie una chiar şi destrămată şi reunită doar pentru o seară de Crăciun.

30
/11
/17

La 99 de ani de la Marea Unire, vă propunem să ne întoarcem în timp, în acele zile ale lui 1918, când primul Război Mondial se sfârșea, așa cum le-a consemnat cea mai importantă femeie din istoria României – regina Maria, regina României Mari.

30
/11
/17

Lungmetrajul "The Post", regizat de Steven Spielberg, cu Tom Hanks și Meryl Streep în rolurile principale, a devenit unul dintre favoriții actualului sezon al premiilor cinematografice americane, după ce a fost desemnat marți seară cel mai bun film al anului 2017 de National Board of Review, o prestigioasă asociație de cineaști și producători de film, ce a fost înființată în 1909

30
/11
/17

A 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC 'I.L.Caragiale' și a României, va debuta pe 5 decembrie, la Sala ATELIER din cadrul UNATC București, str. Matei Voievod 75-77.

30
/11
/17

Marţi, 5 decembrie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti va avea loc Gala şi concursul proiectului dedicat elevilor, 5 licee - 5 teatre, aflat anul acesta la ediţia a 7-a. Cinci trupe de teatru din alte cinci licee din capitală vor urca pe scena TNB, pentru a prezenta piesele pregătite pe parcursul proiectului derulat începând cu luna octombrie.

30
/11
/17

CRONICA de FILM - lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon.  Ediția din acest an a Festivalului Filmului Francez s-a încheiat cu lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon. Probă de maturitate a celei de a 21-a ediții a Festivalului, dar mai ales a școlii de film francez, Rodin aduce un omagiu legendarului sculptor de la a cărui moarte se împlinesc 100 de ani.

29
/11
/17

Deoarece pe 28 noiembrie 1918 Bucovina a devenit a doua provincie românească ce s-a unit cu România, data a fost declarată oficial drept Ziua Bucovinei print-o lege din 2015. În inima Țării Fagilor (în germană Buchenland), la Rădăuți, Ziua Bucovinei a coincis ieri și cu prima din cele 4 zile ale unui eveniment în premieră în România: Klavier Art Duo Festival, primul festival de duo pianistic (pian la patru mâini) din țară, cu intrare liberă.