Filarmonica George Enescu vede viaţa lui Wagner prin ochii personajelor sale
https://www.ziarulmetropolis.ro/filarmonica-george-enescu-interpreteaza-viata-lui-wagner-prin-ochii-personajelor-sale/

Filarmonica „George Enescu” organizează miercuri, 17 aprilie, ora 18.30, o nouă ediţie a spectacolului Confluenţa Artelor prezentat de Cristina Vasiliu.

Un articol de Andrada Văsii|12 aprilie 2013

Filarmonica „George Enescu” organizează miercuri, 17 aprilie, ora 18.30, cu prilejul anului Richard Wagner (200 de ani de la naştere), o nouă ediţie a spectacolului Confluenţa Artelor prezentat de Cristina Vasiliu.

Pornind de la tema Wagner şi personajele sale, spectacole marcante Wagner şi mari interpretări, pe parcursul a trei ediţii dedicate marelui compozitor, publicul spectator va putea afla lucruri inedite despre viaţa şi opera sa.

Acest eveniment special, pus în scenă de Cristina Cotescu, este presărat, pe lângă momentele de istorie prezentate de Cristina Vasiliu şi Eusebiu Ştefănescu, cu intervenţii muzicale ale Orchestrei Colegiului Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, dirijor Andrei Ştefan Racu şi ale interpreţilor: Viniciu Moroianu,  Bianca Mărgean, Alexandru Petrovici.

Richard Wagner, prieten cu Friedrich Nietzsche şi protejatul lui Ludovic al II-lea al Bavariei care şi-a ornat un palat cu picturi reprezentând scene din Lohengrin şi Tannhäuser. Tot el este cel care a creat, în anul 1876, la Bayreuth, teatrul templu visat şi proiectat de el. Acest loc a rămas până în zilele noastre idealul wagnerian de operă, căci pentru cunoscutul compozitor german: „limbajul sunetelor este începutul şi sfârşitul celui al cuvintelor, aşa cum sentimentul este începutul şi sfârşitul judecării, mitul – începutul şi sfârşitul istoriei, lirismul – începutul şi sfârşitul poeziei”.

 Info:

Biletele se pot cumpăra de la Casa de bilete a Ateneului Român, str. Esarcu nr. 5.

Program: marţi – vineri: 12.00 – 19.00;

sambătă – duminică: 16:00 – 19:00 (când sunt programate concerte).

Telefon: 021.315.68.75

 

Foto credit: Filarmonica George Enescu

22
/12
/22

Palatul Bragadiru vă invită vineri, 23 decembrie, de la ora 19:00, la concertul extraordinar „Din suflet, de Crăciun” - o producție originală în care repertoriul și coregrafia se îmbină grațios, alături de o experiență wine-tasting de neuitat, pentru a putea savura Ajunul Crăciunului în atmosfera sofisticată a unui palat, monument istoric, fondat în anul 1905.

22
/12
/22

Corul Filarmonicii „George Enescu", pregătit de maestrul Ion Iosif Prunner, susţine la Berlin un concert extraordinar pe 23 decembrie, de la ora 20 (Ora României), concert transmis live de Radio România Muzical. Deplasarea în Germania şi partea de tour management pentru acest eveniment sunt asigurate de Artexim, organizatorul Festivalului Internaţional George Enescu.

21
/12
/22

În perioada 4 – 20 decembrie 2022 Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a susținut 9 spectacole care s-au desfășurat cu casa închisă, în cadrul turneului național „Pe drumul Crăciunului”, care a avut loc la Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și București. Invitați speciali ai Corului Madrigal au fost actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu.

21
/12
/22

Strălucita atmosferă plină de fervoare a muzicii clasice este rezervată celor care vor alege să se bucure de trecerea dintre ani la Sibiu. Aflat la cea de-a 14-a sa Ediție, Concertul de Anul Nou de la Sibiu continuă să inoveze formula vieneză și propune publicului tema sonoră a unui «City Break».

20
/12
/22

În preajma Crăciunului, Filarmonica "George Enescu" invită publicul în zilele de joi, 22 decembrie şi vineri, 23 decembrie la ultimele concerte programate în stagiunea simfonică din anul 2022. La pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii se va afla dirijorul francez Nicolas Simon, iar ca soliste vor evolua violonistele Sarah şi Deborah Nemţanu, născute la Bordeaux într-o familie de muzicieni de origine română, cu remarcabile cariere internaţionale.

19
/12
/22

Prima parte a stagiunii 2022-2023 se încheie la Sala Radio cu un eveniment de cea mai înaltă ținută artistică! Vineri, 23 decembrie (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio, în primă audiție în România, Swing Symphony, lucrare compusă de celebra personalitate a jazz-ului mondial Wynton Marsalis. Acesta este deținător a 9 premii Grammy și director artistic de jazz al cunoscutului Lincoln Center – New York, una dintre cele mai importante scene ale Americii. O altă creație semnată de artistul american (Blood on the Fields) este prima compoziție de jazz care a obținut vreodată Premiul Pulitzer pentru muzică.

16
/12
/22

Folclor românesc și argentinian, muzică clasică și jazz, operă și musical, colinde și o expoziție de artă cu vânzare, toate acestea pentru a sărbători un Crăciun de neuitat, într-un palat cu aer interbelic, monument istoric, fondat în anul 1905.

09
/12
/22

Teatrul Nottara a lansat în această toamnă proiectul „Dialoguri fără mască”, o serie de întâlniri cu personalități ale vieții culturale din România, artiști, medici, scriitori, oameni care în domeniul lor au schimbat lumea.