Filip Florian si Lucian Boia printre bestsellerurile de la Gaudeamus 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/filip-florian-si-lucian-boia-printre-bestsellerurile-de-la-gaudeamus-2012/

Volumul „Toate bufniţele”, de Filip Florian, şi cartea „De ce este România altfel?”, de Lucian Boia, se numără printre bestsellerurile Târgului Gaudeamus 2012, care s-a încheiat duminică, în Capitală.   Astfel, grupul Humanitas a avut la Gaudeamus încasări de 550.000 de lei, cu 20% mai mult decât anul trecut. Peste 20.000 de cărţi marca Humanitas […]

Un articol de Andrada Văsii|27 noiembrie 2012

Volumul „Toate bufniţele”, de Filip Florian, şi cartea „De ce este România altfel?”, de Lucian Boia, se numără printre bestsellerurile Târgului Gaudeamus 2012, care s-a încheiat duminică, în Capitală.

 

Astfel, grupul Humanitas a avut la Gaudeamus încasări de 550.000 de lei, cu 20% mai mult decât anul trecut. Peste 20.000 de cărţi marca Humanitas au fost vândute, iar editura a primit trei premii importante în urma votului publicului – cea mai râvnită carte a târgului („Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste” de Andrei Pleşu), trofeul Gaudeamus – locul 1 şi premiul pentru traducere „Antoaneta Ralian”, acordat traducătorului Dinu Luca, pentru romanul „Obosit de viaţă, obosit de moarte”, de Mo Yan, apărut la Humanitas Fiction.

Pe primul loc în topul vânzărilor Humanitas s-a clasat cartea „De ce este România altfel?”, de Lucian Boia, urmată de „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, de Andrei Pleşu, „Viitorul începe luni”, de Ioana Pârvulescu, „Lumea secretă a nomenclaturii. Amintiri, dezvăluiri, portrete”, de Vladimir Tismăneanu, şi „Preţul adevărului. Un procuror în luptă cu sistemul” – Dan Tapalagă în dialog cu Daniel Morar.

De asemenea, pe primele două locuri în Top 5 Humanitas Fiction s-au clasat două cărţi de Mo Yan – laureatul premiului Nobel pentru literatură de anul acesta -, „Obosit de viaţă, obosit de moarte” şi „Sorgul roşu”. Acestea sunt urmate de „Manuscrisul găsit la Accra”, de Paulo Coelho, „Bob Dylan, Suflare în vânt. 100 de poeme traduse de Mircea Cărtărescu” şi „Îngerul decăzut”, de Yukio Mishima.

Totodată, cel mai bine vândut audiobook al Humanitas Multimedia a fost „Leac de criză”, o colecţie de lecturi din I. L. Caragiale.

Pe primul loc în topul vânzărilor editurii Polirom s-a clasat cel mai nou roman al lui Filip Florian, „Toate bufniţele”, urmat de cartea pe care o semnează Tudor Chirilă – „Exerciţii de echilibru”. Pe locul al treilea în acest top s-au clasat la egalitate „Omar cel orb”, de Daniela Zeca, şi „Jacob se hotărăşte să iubească”, de Cătălin Dorian Florescu.

La Cartea Românească, pe primul loc în topul vânzărilor s-a clasat romanul „Vieţile paralele”, de Florina Ilis, urmat de „Cronicile genocidului”, de Radu Aldulescu, şi „Ultima fotografie”, de Bogdan Hrib. Potrivit reprezentanţilor Polirom şi Cartea Românească, vânzările de anul acesta de la târg au fost comparabile cu cele de anul trecut. Totodată, interesul publicului pentru autorii români ai editurilor a crescut.

La cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, care a avut loc între 21 şi 25 noiembrie, Curtea Veche Publishing a fost prezentă cu numeroase noutăţi editoriale, premii şi reduceri de preţ de până la 50%. Publicul a putut întâlni numeroşi autori, nu mai puţin de zece evenimente având loc la standul editurii.

În topul celor mai cumpărate volume s-a aflat „Scrisorar”, de Mihail Şişkin, o frumoasă poveste de dragoste însemnată sub forma unei colecţii de scrisori, considerată a fi cea mai bună carte de literatură rusă contemporană. O surpriză a acestui târg de carte a fost primul roman semnat de Adrian Cioroianu – „Adulter cu smochine şi pescăruşi” s-a numărat printre cel mai bine vândute volume de la standul editurii Curtea Veche.

Cărţile de bucate s-au numărat din nou printre preferinţele cititorilor de la Curtea Veche. Pe locul al treilea în topul vânzărilor s-a aflat „Reţete vegane fără foc”, de Ligia Pop, o colecţie de reţete gustoase şi sănătoase preparate exclusiv din alimente de origine vegetală netratate termic. Al patrulea volum în ordinea vânzărilor a fost „Găteşte în 30 de minute cu Jamie”, pe care fanii lui Jamie Oliver l-au găsit la Gaudeamus în premieră naţională. Pe locul al cincilea în ordinea preferinţelor cititorilor s-a aflat volumul „Maşinile Regelui”, de principele Radu.

La editura All, lider al vânzărilor a fost Simon Toyne, cu cărţi precum „Sanctus” şi „Cheia”, urmat de „O poveste cu Horaţiu”, de Doina Papp, şi „Alexandru Arşinel , de la Dolhasca pe… Calea Victoriei” şi „Chemarea îngerului”, de Guillaume Musso.

Vânzările editurii Nemira la Gaudeamus au crescut cu 5% faţă de anul trecut. În topul vânzărilor editurii la târg s-au clasat „Almanahul Anticipaţia 2013”, urmat de „Colecţia de Povestiri Ştiintifico-Fantastice (CPSF) Anticipaţia Nr.1”, „Cum să cucereşti un bărbat pe e-mail, messenger şi Facebook”, de Dan Rădoiu, „Opere Alese”, de Rodica-Ojog Braşoveanu, şi „Shining” de Stephen King.

Cu o ofertă extrem de variată, reduceri mari, până la 65%, Litera a reuşit să atragă atenţia vizitatorilor de la Gaudeamus. O carte extrem de apreciată de vizitatorii acestei ediţii a târgului Gaudeamus este bestsellerul internaţional „Cartea Pierdută a Vrăjitoarelor” de Deborah Harkness (600 exemplare vândute), urmată în top de „Amprenta Omului” de Sebastian Faulks (vândut în 450 exempare) şi „Marea Carte a Crăciunului”, vândut în 400 exemplare. „Găteşte cu Pasiune”, de Nigella Lawson, este un alt titlu care s-a aflat printre preferinţele cititorilor la Gaudeamus, fiind vândut în 380 de exemplare.

Vânzările Litera de anul acesta au fost mai mari cu aproximativ 50% decât cele de la ediţia precedentă a târgului Gaudeamus. În cele cinci zile ale târgului, Litera a vândut aproximativ 10.000 de cărţi.

„Moarte subită”, de J.K. Rowling, a fost cea mai vândută carte a Grupului Editorial Trei la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus 2012. Autoarea celebrei serii „Harry Potter” a revenit în topuri cu un roman adresat, de aceasta data, publicului matur. „Schimbarea”, autobiografia scriitorului chinez Mo Yan, laureatul premiului Nobel pentru literatură în 2012, s-a aflat, de asemenea, între preferinţele cititorilor.

„Cincizeci de umbre intunecate”, de E. L. James (Editura Trei/ Colecţia Eroscop) a fost foarte căutată de fanii seriei „Fifty Shades”, dornici să afle deznodământul relaţiei tumultuoase dintre Anastasia Steel şi Christian Grey.

În topul vânzărilor s-au mai aflat „Cum am devenit un romacier celebru” de Steve Hely (Editura Pandora M/ Colecţia Literary Fiction) şi „Camera” de Emma Danoghue (Editura Trei/ Colecţia Fiction Connection).

În ceea ce priveşte volumele non-ficţiune, cititorii Grupului Editorial Trei au preferat: „Reţete de jocuri” de Lawrence J. Cohen, „Fanaticii Apocalipsei” de Pascal Bruckner şi „O istorie a psihologiei moderne” de Duane Schultz şi Sydney Ellen Schultz.

 

 

Sursa: Mediafax

06
/12
/16

Trei lucrări semnate de Cristian Lolea, Wolfgang Amadeus Mozart și Joseph Haydn vor fi interpretate de Orchestra de Cameră Radio în cadrul unui concert care îmbină clasicismul vienez cu creația contemporană. Evenimentul se va desfășura sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore, miercuri, 7 decembrie 2016, de la ora 19.00, la Sala Radio. Solistă este violonista Cristina Anghelescu.

06
/12
/16

Vineri, 9 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta 38), va avea loc o întîlnire cu John Simenon, fiul celebrului și îndrăgitului creator al lui Maigret, Georges Simenon.

05
/12
/16

Cinefilii pot vedea, în această noapte, la FILMUL de ARTĂ, de pe TVR 2, excelenta animație Iluzionistul (L'ILLUSIONNISTE-Franţa, 2010), în regia lui Sylvain Chomet. Filmul a fost nominalizat la premiul Oscar, în 2011, pentru cel mai bun film de animaţie, fiind răsplătit în același an cu un Premiul Cesar.

05
/12
/16

Abonamentele la Festivalul ”George Enescu” 2017 pentru seriile ”Recitaluri şi Concerte Camerale” şi ”Mari Orchestre” s-au epuizat într-un timp record – aproximativ 30 de secunde, respectiv 10 minute – de la punerea lor în vânzare, care a avut loc în această dimineaţă, de la ora 10.00.

05
/12
/16

Cantautorul american Bob Dylan, câștigătorul din acest an al Premiului Nobel pentru Literatură, a trimis un discurs de mulțumire pentru a fi citit în cadrul banchetului ce va urma înmânării premiilor, vineri, la Stockholm

05
/12
/16

În urmă cu 115 ani, într-o zi de 5 decembrie (1901) venea pe lume, la Chicago, într-o modestă familie cel de-al patrulea copil din cinci al familei Disney. Puștiul talentat la desen va fi încurajat să continue pe această cale de o mătușă. Nu va termina niciodată liceul, dar va ajunge una dintre marile personalități ale secolului XX.

04
/12
/16

Pe 7 decembrie, la Sala Radio, trei lucrări semnate de Cristian Lolea, Wolfgang Amadeus Mozart și Joseph Haydn vor fi interpretate de Orchestra de Cameră Radio în cadrul unui concert care îmbină clasicismul vienez cu creația contemporană, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Solistă este violonista Cristina Anghelescu.

04
/12
/16

Începând cu data de 8 decembrie 2016, la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București va fi deschisă publicului expoziţia „Andy Warhol și Slovacia” - eveniment de amplă rezonanță culturală ce marchează încheierea președinției rotative a Slovaciei în cadrul Consiliului Uniunii Europene (iulie-decembrie 2016).

03
/12
/16

Primăria Municipiului București prin ARCUB alături de Compania Passe-Partout Dan Puric vă invită în luna decembrie să vă bucurați împreună cu familia de „Minunea unui copil – spectacol de Crăciun”, care se va juca la Sala Mare de la ARCUB (Str. Lipscani nr. 84-90) în zilele de 20, 21 și 22 decembrie.

02
/12
/16

Pe 1 decembrie, când în București tocmai începuse defilarea de Ziua Națională, în Sala Mare a Teatrului Metropolis începea castingul prin care zece actori tineri urmau să fie selectați pentru a face parte din spectacolul care va marca în 2017 zece ani de la înființarea teatrului din strada Mihai Eminescu. Oricine ar fi fost de față ar fi avut impresia că asistă la spectacolul din spatele spectacolului. Și chiar așa era.

02
/12
/16

Scriitorul nipon Haruki Murakami va publica viitorul său roman în luna februarie, după cum a anunțat editura sa, care însă nu a dezvăluit titlul și nici subiectul viitoare cărți. În 2015, Murakami a publicat “Men Without Women”, o colecție de șase povestiri scurte, dintre care una inedită și celelalte cinci apărute deja într-o revistă literară.