Haruki Murakami, un nou roman în februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/haruki-murakami-un-nou-roman-in-februarie/

Scriitorul nipon Haruki Murakami va publica viitorul său roman în luna februarie, după cum a anunţat editura sa, care însă nu a dezvăluit titlul şi nici subiectul viitoare cărţi. În 2015, Murakami a publicat “Men Without Women”, o colecţie de şase povestiri scurte, dintre care una inedită şi celelalte cinci apărute deja într-o revistă literară.

Un articol de Petre Ivan|2 decembrie 2016

Cel de-al 14-lea roman al veșnicului aspirant la premiul Nobel pentru Literatură se va publica în două volume având în vedere că manuscrisul cuprinde 2.000 de pagini.

În cadrul unui eveniment desfășurat recent în Danemarca, Murakami a mărturisit că scrie un nou roman despre care a asigurat că va fi mai lung decât Kafka on the Shore (Kafka pe malul mării), dar mai scurt decât trilogia 1Q84.

Lumea e interesantă tocmai pentru că lucrurile nu se întâmplă aşa cum vrei. – Haruki Murakami

Foto: Haruki Murakami – facebook

23
/09
/21

Când s-a stins cel mai mare scriitor rus, cenzura lucra de zor, „dar sentimentele poporului rus nu puteau fi înăbușite”, notează americanul Jay Parini în ultimele pagini din cunoscutul roman „Ultima gară”.

09
/09
/21

În Etiopia anului 1935, Hirut lucrează ca servitoare în căminul unui ofițer din armata împăratului. Iar când armatele lui Mussolini se apropie și bărbații trebuie să se mobilizeze, Hirut și celelalte femei își doresc să facă mai mult pentru cauza războiului decât să aibă grijă de răniți și să îngroape morții.

30
/08
/21

PREVIEW Trei filme realizate în anii `60 în Republica Moldova, la ale căror scenarii au contribuit scriitori basarabeni, au fost aduse la Bucureşti în cadrul unui proiect inediat intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”. Filmele pot fi văzute marţi, 31 august, la ARCUB.

19
/08
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă propune o modalitate inedită de petrecere a sfârșitului de săptămână și vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului Biblioteca de weekend, duminică, 22 august 2021, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, strada Tache Ionescu nr. 4.

15
/08
/21

A fost odată ca niciodată un pod. Undeva, pe continentul nostru zbuciumat, unde oamenii ar fi trăit nezbuciumați, dacă i-ar fi lăsat sufletele lor de oameni.

01
/08
/21

Cafenelele din Paris, Tirana și Moscova, ca niște simboluri ale orașelor, surprinse de scriitorul albanez Ismail Kadare, în fascinantul volum de memorii „Dimineți la Café Rostand” (Humanitas Fiction, 2021, traducere din albaneză și note de Marius Dobrescu).