Haruki Murakami, un nou roman în februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/haruki-murakami-un-nou-roman-in-februarie/

Scriitorul nipon Haruki Murakami va publica viitorul său roman în luna februarie, după cum a anunţat editura sa, care însă nu a dezvăluit titlul şi nici subiectul viitoare cărţi. În 2015, Murakami a publicat “Men Without Women”, o colecţie de şase povestiri scurte, dintre care una inedită şi celelalte cinci apărute deja într-o revistă literară.

Un articol de Petre Ivan|2 decembrie 2016

Cel de-al 14-lea roman al veșnicului aspirant la premiul Nobel pentru Literatură se va publica în două volume având în vedere că manuscrisul cuprinde 2.000 de pagini.

În cadrul unui eveniment desfășurat recent în Danemarca, Murakami a mărturisit că scrie un nou roman despre care a asigurat că va fi mai lung decât Kafka on the Shore (Kafka pe malul mării), dar mai scurt decât trilogia 1Q84.

Lumea e interesantă tocmai pentru că lucrurile nu se întâmplă aşa cum vrei. – Haruki Murakami

Foto: Haruki Murakami – facebook

07
/08
/20

În dimineața zilei de 2 martie 1998, Natascha Kampusch, o fetiță de zece ani, este urcată cu forța într-o furgonetă albă. Câteva ore mai târziu, zace înfășurată într-o pătură pe podeaua rece a unei pivnițe. În jur e beznă, iar aerul are un iz stătut. Povestea ei este disponibilă acum și în limba română, la Editura Humanitas, în traducerea Cristinei Cioabă.

05
/08
/20

Pe 5 august 2019, murea prozatoarea americană Toni Morrison, prima scriitoare de culoare care obținea, în 1993, Premiul Nobel pentru Literatură. Cartea pe care v-o propunem astăzi este „Cântecul lui Solomon” (Editura Art, colecția „Cărți cult”, 2019), roman publicat în original în 1977.

02
/08
/20

Pentru recomandările de lectură ale lunii august, ne-am oprit la publicistica lui Gabriel García Márquez, memoriile Ditei Kraus și un roman-tribut de David Grossman.

22
/07
/20

O prezentare a biografiei unuia dintre cei mai mari exploratori și oameni de știință români, dublată de un spectaculos jurnal de călătorie, volumul Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță de Cristian Lascu și Helmut Ignat, publicat recent la Editura Humanitas, va fi lansat marți, 28 iulie, la ora 19.00, în grădina Muzeului Antipa.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

Pagina 1 din 10612345...102030...Ultima »