Filmele distribuite În România de Vertical Entertainment, 15 nominalizări la Oscar
https://www.ziarulmetropolis.ro/filmele-distribuite-in-romania-de-vertical-entertainment-15-nominalizari-la-oscar/

Liderul segmentului de distribuţie de film din România pentru cel de-al doilea an consecutiv, Vertical Entertainment a securizat pentru titlurile aflate în portofoliul său nu mai puţin de 15 nominalizări la ediţia de anul acesta a Premiilor Oscar, dintre care opt au fost primite doar de către producţia Warner Bros. Pictures ,,Dunkirk”.

Un articol de Petre Ivan|25 ianuarie 2018

Printre cele mai notabile nominalizări se număra cele obţinute la categoriile ,,Cel mai bun film” cu ,,Dunkirk” şi ,,The Post”, ,,Cel mai bun regizor”, pentru Christopher Nolan, realizatorul filmului ,,Dunkirk” şi Meryl Streep care astfel devine actriţa cu cele mai multe nominalizări la Oscar din istoria cinematografiei, odată cu includerea sa în cursa pentru obţinerea statuetei la categoria ,,Cea mai bună actriţă într-un rol principal”, pentru prestaţia sa din filmul ,,The Post”.

De asemenea, interpretarea lui Christopher Plummer din controversatul ,,All The Money In The World” i-a adus reputatului actor o nominalizare la categoria ,,Cel mai bun actor într-un rol secundar”.

Alte categorii care au întregit palmaresul nominalizărilor pentru ,,Dunkirk” sunt: ,,Cel mai bun montaj”, ,,Cel mai bun mixaj de sunet”, ,,Cel mai bun sunet”, ,,Cea mai bună imagine” şi nu în ultimul rând ,,Cea mai bună scenografie”.

Filmele distribuite de Vertical Entertainment au mai primit nominalizări la categoria ,,Cel mai bun scenariu adaptat” cum este cazul producţiilor: ,,The Disaster Artist” şi ,,Molly’s Game”, precum şi recunoaşterea atribuită filmelor ,,Wonder” şi ,,Kong: Skull Island”, în cursa pentru statuetele oferite pentru ,,Cel mai bun machiaj şi cel mai bun hairstyling”, respectiv ,,Cele mai bune efecte speciale” ,,Kong: Skull Island”.

Deţinatoare în exclusivitate a licenţei Warner Bros. Pictures în România, compania Vertical Entertainment aduce pe marile ecrane şi producţii oferite spre distribuţie de către prestigioase case de producţie independente, precum: Lionsgate, Summmit Ent., DreamWorks Pictures, Nu Image şi STX.

Foto: Oscar, Dunkirk – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.