Films de Cannes à Bucarest. Programul complet și biletele…
https://www.ziarulmetropolis.ro/films-de-cannes-a-bucarest-programul-complet-si-biletele/

Începând de astăzi, Les Films de Cannes à Bucarest anunţă programul complet şi punerea în vânzare a biletelor pentru ediţia a 8-a a celui mai aşteptat festival al toamnei. Majoritatea filmelor prezentate anul acesta în selecţia oficială a festivalului de la Cannes dar şi titluri selectate în secţiunile paralele, vor fi proiectate în premieră în România, între 13 şi 22 octombrie, în patru locaţii din Bucureşti – Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului Român şi Cinemateca Eforie.

Un articol de Petre Ivan|6 octombrie 2017

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe filmedefestival.ro iar biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Lista câștigătorilor de la Cannes care fac parte din selecția ediției de anul acesta a Les Films de Cannes à Bucarest – Palme d’Or, Grand Prix, Premiul de regie, Premiul pentru scenariu și cel mai bun actor sau Camera d’Or – este completată de filmul distins cu Premiul Un Certain Regard: A Man of Integrity, cel de-al șaselea lungmetraj al unuia dintre cei mai reputați regizori iranieni, Mohammad Rasoulof (Goodbye, 2011, Premiu pentru regie Un Certain Regard).

Drama realistă despre un fost învățător, Reza, care se retrage cu familia sa într-un sat în nordul Iranului pentru a duce o viață liniștită la țară și lupta

A Man of Integrity

lui cu o companie privată care vrea să îi cumpere pământul, readuce în atenție temele pe care regizorul le-a abordat și în filme anterioare: nedreptatea, corupția, mijloacele prin care un regim autoritar reușește să reducă la tăcere voicile individuale.

Les Films de Cannes à Bucarestinclude în program și filmele care au concurat anul acesta pentru Palme d’Or. De două ori câștigător al prestigiosului premiu (The White Ribbon, Amour),austriacul Michael Haneke a revenit anul acesta la Cannes cu Happy End, o comedie neagră care prezintă declinul unei familii burgheze europeneși în care Isabelle Huppert joacă rolul principal.

Ce doi au colaborat deja de patru ori, prima dată în 2001 pentru filmul The Piano Teacher, pentru care Haneke a primit Premiul Juriului iar Huppert premiul pentru cea mai bună actriță, la Cannes.Dr. Paul Meyer este interpretat în L’amant doublede Jérémie Renier, un preferat al fraților Dardenne. Thrillerul erotic, plin de umor, este regizat de François Ozon, unul dintre cei mai provocatori și vibranți regizori care s-au făcut cunoscuți în anii ’90, filmele sale explorând în mod recurent sexualitatea și transgresiunea (8 femmes, 2002 / Swimming Pool, 2003).

Nu vor lipsi The Day After al lui Hong Sangsoo sau Radiance, cea de-a cincea selecție oficială la Cannes a regizoarei Naomi Kawase, în care eroul este un fotograf care și-a pierdut vederea, ceea ce face ca sunetul să joace un rol fundamental în compoziția filmului.

The Day After

Les Fantômes d’Ismaël al autorului francez Arnaud Desplechin, câștigător al Premiului Cesar 2016 pentru cel mai bun regizor cu filmul Trois souvenirs de ma jeunessea deschis festivalul de la Cannes în 2017. Drama îi are în rolurile principale pe Mathieu Amalric, Marion Cotillard și Charlotte Gainsbourg și va fi proiectată în premieră la București alături de o altă Proiecție specială de la Cannes, How to Talk to Girls at Parties în regia lui John Cameron Mitchell, cu Elle Fanning și Nicole Kidman în distribuție, o poveste despre nașterea punk-ului, exuberanța primei iubiri și despre cel mai mare mister al universului: cum să vorbești cu fetele la petreceri.

Cinefilii au ocazia să vadă în premieră la România cea mai recentă dramă romantică a regizoarei Claire Denis, Un beau soleil intérieur, cu Juliette Binoche în rolul unei mame singure aflată în căutarea dragostei adevărate.

Filmul a fostrecompensatcuPremiul SACD / Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques însecțiunea Quinzaine des Réalisateurs de la

Un beau soleil interieur

Cannes. În Quinzaine des réalisateursa fost inclus șidebutulcelebrului regizor de videoclipuri Geremy Japser, Patti Cake$, o povestea din Jersey, plină de umor, energie și beat-uri memorabile, cu australiana Danielle Macdonald, care a atras atenția criticii internaționale cu rolului lui Patti.

Din secțiunea Un Certain Regard vor fi prezentate și titlurileThe Summit/ La cordillera al regizorului chilian Santiago Mitre și Closeness de Kantemir Balagov.

Biletele pentru cea de-a opta ediție a Les Films de Cannes à Bucarest sunt puse în vânzare pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook. Programul complet și mai multe detalii despre filme și invitați sunt disponibile pe site-ul filmedefestival.ro.

Filmele Happy End, L’amant double, Un beau soleil intérieur, Les Fantômes d’Ismaël sunt distribuit eîn România de Independența Film. Filmul Patti Cake$ este distribuit în România de Odeon Cineplex.

Foto: Films de Cannes à Bucarest – filmedefestival.ro

 

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.