Filmul Tigrul alb a deschis Zilele Filmului Rus la Bucuresti
https://www.ziarulmetropolis.ro/filmul-tigrul-alb-a-deschis-zilele-filmului-rus-la-bucuresti/

Zilele Filmului Rus au debutat marţi seara la cinema Studio din Capitală, în cadrul celei de-a doua ediţii a „Zilelor culturii ruse” – „Din Rusia, cu sufletul deschis”, cu cel mai nou film al regizorului Karen Şahnazarov, „Tigrul alb”, în prezenţa ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, a criticului de film din Rusia Serghei Lavrentiev, a […]

Un articol de Andrada Văsii|27 noiembrie 2012

Zilele Filmului Rus au debutat marţi seara la cinema Studio din Capitală, în cadrul celei de-a doua ediţii a „Zilelor culturii ruse” – „Din Rusia, cu sufletul deschis”, cu cel mai nou film al regizorului Karen Şahnazarov, „Tigrul alb”, în prezenţa ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, a criticului de film din Rusia Serghei Lavrentiev, a actorului principal din „Tigrul alb”, Alexei Verkov şi a unui public numeros.

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malginov, a mulţumit tuturor spectatorilor pentru interesul pe care-l arată pentru cultura rusă şi a spus că a devenit „deja o tradiţie” organizarea la Bucureşti de festivaluri ale cinematografului contemporan rus.

„Sunt recunoscător tuturor celor care prezenţi în seara aceasta, pentru că venit să ia cunoştinţă de câteva premiere ale filmului contemporan rus. Este deja o tradiţie foarte bună aceea că încercăm ca toamna să organizăm aici festivaluri ale cinematografului contemporan rus. În Bucureşti există un public care înţelege, apreciază şi se interesează de filmul rusesc şi de aceea la Bucureşti vin cu mare plăcere personalităţi ale filmului rusesc”, a afirmat Oleg Malginov.

Criticul de film Serghei Lavrentiev, după ce a amintit de Ion Popescu Gopo, de la al cărui deces se împlinesc în luna noiembrie 23 de ani, a spus că filmele aduse la Bucureşti oferă „o panoramă a cinematografului contemporan rus”.

„Am aflat şi mi-am şi reamintit că este o dată rotundă de la decesul domnului Ion Popescu Gopo. Este un regizor pe care l-am iubit foarte mult, este unul dintre regizorii pe care nu poţi să nu-i iubeşti. Astfel de oameni ca Ion Popescu Gopo sunt nişte oameni care au în sânge cinematograful. Sunt oameni care fac filme aşa cum respiră şi sper ca în programul de filme pe care vi le-am adus să fie şi filme care să poată fi comparate cu calitatea creaţiilor acestui mare regizor român. Patru dintre cele cinci filme pe care vi le-am adus au fost selectate de mine personal. Aceste filme oferă o panoramă a cinematografului contemporan rus. Este vorba de filmele atât ale unor veterani ai filmului cât şi ale unor debutanţi, sunt filme vesele şi filme triste, cu alte cuvinte vizionând aceste cinci filme veţi afla puţin mai mult despre ce şi prin ce trăieşte astăzi Rusia şi în ce măsură încearcă să reflecte substanţa vieţii sale actuale cu ajutorul cinematografului”, a declarat Serghei Lavrentiev.

El a dorit de asemenea să transmită „un gând cald” din partea regizorului Karen Şahnazarov care nu a putut fi prezent la premiera de la Bucureşti.

„Dânsul (n.r. – Karen Şahnazarov) m-a rugat să vă transmit un gând cald. El îşi aminteşte cum a fost aici în urmă cu câţiva ani când a venit cu filmul ‘Salonul nr 6’. Ar fi vrut să fie şi astăzi aici numai că din păcate trebuie să fie prezent la lansarea filmului său la Los Angeles deoarece filmul ‘Tigrul alb’ este candidat din partea Rusiei la premiul Oscar pentru film străin”, a mai spus criticul de film.

Actorul principal din filmul „Tigrul alb”, Alexei Verkov, a declarat că îi face o mare plăcere să vadă interesul stârnit în România de filmul rus. 

Şerban Popescu, director general al Institutului Cultural Român, a spus că evenimentul de marţi seară oferă posibilitatea românilor să cunoască mai bine Rusia şi cinematografia rusă „cu puterile ei de expresie”.

El a precizat că pentru ICR reprezintă „o prioritate” deschiderea unui Institutul Cultural Român la Moscova şi că aşteaptă „cu foarte mare interes” inaugurarea Centrului Cultural Rus la Bucureşti.

Zilele Filmului Rus vor avea loc în perioada 26-29 noiembrie la Cinema Studio din Capitală. Programul evenimentului include filmele „Armistiţiul”, regia Svetlana Proskurina, „Scurte povestiri miraculoase”, regia Mihail Segal, „Ispăşire”, regia Alexandr Proskin, „Tigrul alb”, regia Karen Sahnazarov , şi „Doctorul”, regia Vladimir Pankov.

Sursa: Agerpres

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

20
/12
/23

Iana Salenko, Dinu Tamazlâcaru, Julian MacKay, Marina Minoiu și alte nume mari ale baletului mondial vin în România, pe 26 februarie, pentru un regal de balet care va avea loc, începând cu ora 20:00, în Sala Ion Caramitru a Teatrului Național I. L. Caragiale din București.

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.