FITS 2013 – un dialog teatral în jurul lumii
https://www.ziarulmetropolis.ro/fits-2013-un-dialog-teatral-in-jurul-lumii/

TVR 2 reflectă magia celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS 2013) printr-un documentar special ce va avea premiera joi, 6 februarie, de la ora 21:00.

Un articol de Petre Ivan|4 februarie 2014

TVR 2 reflectă magia celei de-a XX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS 2013) printr-un documentar special ce va avea premiera joi, 6 februarie, de la ora 21:00.

Documentarul realizat de Sînziana Miloșoiu arată culisele celui mai important festival de artele spectacolului din România și oferă o perspectivă provocatoare asupra lumii din jurul nostru printr-o suită de dialoguri cu invitaţii celei de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Construit ca o călătorie –  un dialog în jurul lumii –, documentarul produs de TVR invită telespectatorii să descopere, într-o serie de 10 episoade, spectacolele unora dintre cele mai bine cotate teatre din Europa, Asia și America, mari regizori și artişti excepţionali ale lumii artelor spectacolelor de astăzi.

„Culorile unui festival: FITS 2013” reuşeşte să surprindă diversitatea programului de la Sibiu şi atmosfera energizantă a festivalului printr-o serie de portrete ale unor personalităţi precum Eugenio Barba, George Banu, Constantin Chiriac, Bernard Faivre D’Arcier, Declan Donnellan sau Jean Jacques Lemêtre.

FITS 2013 – Making of

Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă probabil cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internaţional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa).

Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 6 – 15 iunie 2014.

Foto cu FITS 2013 – Sebastian Marcovici, TNRS

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

22
/01
/24

Un spectacol-coupé, cu o durată de două ore, vă aşteaptă în penultima zi a lunii la Sala Media a TNB, ca să ne amintim de cel mai mare dramaturg al românilor, Ion Luca Caragiale, născut pe 30 ianuarie 1852: Caragiale altfel & Moftul român.

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

19
/01
/24

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Toma Caragiu, premiera spectacolului Oedip de Robert Icke, după Sofocle, traducere Irina Velcescu, în regia lui Andrei Șerban, regizor asociat Dana Dima și scenografia Carmencita Brojboiu.

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.