FNT anunță bilete de ultim minut pentru Carmina Burana de Carl Orff, regia Gigi Căciuleanu
https://www.ziarulmetropolis.ro/fnt-anunta-bilete-de-ultim-minut-pentru-carmina-burana-de-carl-orff-regia-gigi-caciuleanu/

Publicul Festivalului Naţional de Teatru a avut ocazia să-i redescopere pe minunaţii actori ai Teatrului Maghiar de Stat din Cluj într-o ipostază neaşteptată: aceea de magnifici interpreţi ai unei dificile partituri lirice, opera într-un act Gianni Schicchi de Giacomo Puccini. Metamorfoza a fost posibilă graţie regiei lui Silviu Purcărete – ale cărui spectacole constituie secţiunea […]

Un articol de |31 octombrie 2012

Publicul Festivalului Național de Teatru a avut ocazia să-i redescopere pe minunații actori ai Teatrului Maghiar de Stat din Cluj într-o ipostază neașteptată: aceea de magnifici interpreți ai unei dificile partituri lirice, opera într-un act Gianni Schicchi de Giacomo Puccini. Metamorfoza a fost posibilă grație regiei lui Silviu Purcărete – ale cărui spectacole constituie secțiunea centrală a festivalului –, dar și impecabilei conduceri muzicale asumate de Katalin Incze G.

O metamorfoză se va produce pe scena Operei Naționale din București și aztazi, când actorii Teatrului Național din Târgu-Mureș vor deveni uluitori dansatori („dans-actori”) prin arta unui alt magician: regizorul și coregraful Gigi Căciuleanu, ale cărui viziuni caragialiene au stârnit deja ovații în deschiderea FNT. De această dată, Gigi Căciuleanu propune o lectură inovatoare a binecunoscutei compoziții a lui Carl Orff CARMINA BURANA, concentrând-o în 21 de „tablouri” și traducând într-un limbaj corporal plin de energie și emoție bogăția de sensuri din poemele și cântecele profane de secol XIII care au inspirat-o.

Venind în întâmpinarea numeroșilor spectatori dornici să vadă acest spectacol, Festivalul Național de Teatru anunță că astăzi, 31 octombrie, vor fi puse în vânzare, la Opera Națională din București, bilete de ultim minut pentru reprezentația programată la ora 17, la următoarele prețuri: 25 lei – categoriile I și II, 20 lei – categoria III, prețul biletelor la categoriile IV și V rămânând neschimbate: 10, respectiv 6 lei.

 

Sursa: FNT

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.