Fulgerul captiv, simulatorul de cutremur și Omul invizibil la expoziția internațională de știință Interactive Science
https://www.ziarulmetropolis.ro/fulgerul-captiv-simulatorul-de-cutremur-si-omul-invizibil-la-expozitia-internationala-de-stiinta-interactive-science/

Expoziţia de ştiinţă Interactive Science, eveniment găzduit de AFI COTROCENI, şi-a deschis porţile publicului bucureştean şi va putea fi vizitată până pe 17 aprilie.

Un articol de Liliana Matei|18 ianuarie 2020

Interactive Science este un concept itinerant dezvoltat de 20 de oameni de știință, fizicieni, geologi și astronomi, ce adună la un loc 25 de mașinării ce combină experimente din domeniile matematicii, fizicii, științelor naturii (fenomene extreme), energie solară, optică, biologie, anatomie, muzică și multe altele.

Printre exponatele distractive, dar mai ales educative, care îi vor încânta pe vizitatorii de toate vârstele sunt simulatorul de cutremur, mașinăria care îți ridică la propriu părul de pe cap cu ajutorul electricității statice, harpa la care se poate cânta fără coarde, doar printr-o simplă mișcare a mâinii, fulgerul captiv, detectorul de metale și o serie de iluzii optice inedite.

Evenimentul în care joaca se îmbină cu experimentul și care pune la încercare inteligența și abilitățile copiilor și adulților de toate vârstele a poposit deja în Italia, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite sau Bulgaria, adunând peste sute de mii de vizitatori.

Expoziția va putea fi vizitată timp de trei luni, din 17 ianuarie până în 17 aprilie, de duminică până joi, între orele 10.00 și 22.00 și vineri și sâmbătă, între orele 10:00-23:00 la etajul 1 al AFI Cotroceni.

Biletele sunt disponibile în următoarele categorii: în timpul săptămânii: adulți – 37 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 30 lei, grupuri de peste zece copii – 25 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 87 lei, 2 adulți + 1 copil – 93 lei, 2 adulți + 2 copii – 120 lei) și în weekend: adulți – 45 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 35 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 100 lei, 2 adulți + 1 copil – 110 lei, 2 adulți + 2 copii – 140 lei) și pot fi achiziționate online pe www.eventim.ro şi de la intrarea în expoziție.

 

 

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.