Furia lui Brad Pitt spulberă box officeul românesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/furia-lui-brad-pitt-spulbera-box-officeul-romanesc/

După ce a debutat ca lider în box office-ul american, Furia: Eroi anonimi conduce detaşat şi clasamentul încasărilor din România, unde a generat venituri de 557.000 RON, fiind vizionat în weekendul de lansare de aproximativ 30.000 de spectatori.

Un articol de Petre Ivan|29 octombrie 2014

Distribuit în cinematografele din toată ţara de Freeman Entertainment, Furia: Eroi anonimi a fost lansat simultan pe 60 de ecrane şi a fost urmat în topul încasărilor de filmul Dracula: Povestea nespusa, care a cumulat 228.437 RON în box office-ul de weekend, fiind vizionat în cea de-a patra săptămână de la lansare de 12.207 spectatori.

Pe locul trei în clasamentul filmelor aflate pe marile ecrane din Romania s-a situat horror-ul Annabelle, un film lansat în cinematografe de Freeman Entertainment şi care la finalul celui de-al doilea weekend a reprezentat opţiunea cinematografică a 10.236 de spectatori, aducând în plus 180.908 RON la box office-ul său total.

O experienţă cinematografică explozivă, Furia: Eroi anonimi aduce în rolurile principale o distribuţie excelentă, alături de Brad Pitt interpretând de această dată Shia LeBoeuf, Logan Lerman, Michael Pena şi Jon Bernthal.

În regia lui David Ayer, Furia: Eroi anonimi a fost catalogat de presa internaţională drept ,,unul dintre cele mai bune filme despre război din ultimii 30 de ani”.

Acţiunea filmului îl plasează în prim plan pe Brad Pitt, care îl interpretează pe Wardaddy, un sergent deja înrăit de experienţa războiului, care se află la comanda unui tanc Sherman supranumit Furia şi a unui echipaj format din 5 oameni. Misiunea lor este una mortală. Depăşiţi numeric şi cu muniţie insuficientă, Wardaddy şi oamenii lui, printre care şi un soldat începător care a ajuns cu forţa în acest pluton, au slabe şanse de izbândă în eroicele lor încercări de a da lovitura de graţie trupelor naziste.

Foto: Furia – Freeman Entertainment

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.